Reklam

"SON GELİŞMELER IŞIĞINDA FİLİSTİN MESELESİNE AKADEMİK BAKIŞ"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından “Son Gelişmeler Işığında Filistin Meselesine Akademik Bakış” konulu panel gerçekleştirildi. Cemil Meriç Konferans Salonunda gerçekleştirilen panele, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Veli Yılancı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

"SON GELİŞMELER IŞIĞINDA FİLİSTİN MESELESİNE AKADEMİK BAKIŞ"
11 Kasım 2023 - 11:19
Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Tunç, Dr. Öğr. Üyesi Z. Nazlı Kansu ve Arş. Gör. Emrah Yağmurlu’nun konuşmacı olduğu panelde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, İsrail ve Filistin arasında bir savaş olmadığını bir katliam olduğunu belirterek “İsrail ve Filistin arasında olan şey bir savaş değil. Çünkü savaş karşılıklı güçler arasında olur. Bu bir savaş değil. Bu bir katliam. Bölgede her türlü insan hakları ihlalleri yaşanıyor. Hastaneler, okullar bombalanıyor. Ama dünyanın en güçlü ve demokratik olarak bilinen ülkeleri sessiz kalıyorlar. Bu bir enerji savaşı ama aynı zamanda su savaşı da. Ortadoğu içerisinde en önemli kaynak petrolden sonra su çünkü. Çözüm iki ayrı devlet. En kısa sürede Filistin devletinin kurulması, tanınması ve kabul edilmesi gerekir” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Z. Nazlı Kansu “Dünden Bugüne Filistin Davası”, Arş. Gör. Emrah Yağmurlu “İsrail- Filistin Çatışmasını Göç Olgusu Üzerinden Okumak”, Doç. Dr. Ahmet Tunç ise İsrail- Filistin Çatışmasını Enerji Olgusu Üzerinden Okumak” başlıkları ile sunumlar yaptılar.
Panel, soru ve cevapların ardından sona erdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum