Reklam

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (LEE) 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
11 Kasım 2023 - 11:22
Troya Kültür Merkezi’ndeki törene; ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal, Dekanlar, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. İlker Gülcemal’in yanı sıra akademisyenler, idari personel ve mezun öğrencilerin aileleri katılım sağladı.
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal açılış konuşmasında “Şu anda müdür de olsam, burada başladığım araştırma görevliliğinden bu yana heyecanımı hiç kaybetmedim. Aynı yollardan geçen biri olarak şu an bulunduğunuz durumu, heyecanınızı, yaşadıklarınızı anlayabiliyorum. Süreçteki tüm zorluklara rağmen ulaştığınız sonucu kutlamak için bir aradayız. Yaptıkları yayınlarla, projelerle ses getiren öğrencilerimizin başarısı yalnızca onlara ait, bireysel bir başarı değil. Bu başarının alınmasında öğretim üyelerinin ve ailelerinin de katkısı büyük. Teknoloji ve bilgi paylaşımı ile üretimi sadece bizleri değil; ülkemizi, dünyamızı ileri götürecektir. Bu nedenle bilimi birbirinizden esirgemeden geliştirmeye çalışın” dedi. ÇOMÜ Kurumsal İletişim Direktörlüğü’ne özel olarak teşekkür eden Prof. Dr. Erginal, LEE mezuniyetinin görüntüleri ile bir mezuniyet belgeseli yapılacağı müjdesini de verdi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya ise konuşmasında “İş ve akademik hayatlarında önemli bir nokta olan lisansüstü eğitimlerini tamamlamalarını kutlamak için bir aradayız. Aynı zamanda LEE mezunu, yüksek lisans eğitimini burada tamamlamış biri olduğum için çok özel bir duygu içindeyim. Enstitümüzün yeri, Üniversitemiz için çok ayrı. Uzmanlığın geliştiği, yeni bilgilerin oluşup etkileştiği çok değerli bir süreç olan lisansüstü eğitim süreci önemli ve zor bir süreç. Bu zorlu yolu geçebilen mezunlarımız, bundan sonra hayatlarında birçok değişimi deneyimleyecek. Araştırma, iletişim ve yönetim deneyimleri kazanacak. Bu yeni donanımlarının onları iş hayatlarında rekabet güçlerini artırdığını fark edecekler. Mezunlarımızdan unutmamalarını istediğimiz bir şey var; yeni yeteneklerinizi, sadece kendi yararınıza değil, toplumumuzun, ülkemizin ve dünyanın ihtiyaçları doğrultusunda kullanmanız. Hayatınız boyunca, tıpkı benim yaptığım gibi, gururla bu önemli dereceyi nereden aldığınızı, nereden mezun olduğunuzu söyleyebileceksiniz. Ar-Ge, Ür-Ge ve eğitim çalışmalarında paydaşlar olarak çalışacağımızı, kurumumuzu ve ülkemizi daha güzel günlere el birliğiyle taşıyacağımıza inanıyorum. Bu sürecin en büyük destekçileri olan ailelerimize, deneyimlerini paylaşan akademisyenlerimize ve enstitü çalışanlara teşekkür ediyor; mezunlarımıza başarılar diliyorum” dedi.
“DÜNYANIN SİZİN BİLGİ, BECERİ VE DENEYİMİNİZE İHTİYACI VAR”
Yoğun programı nedeniyle şehir dışında olan Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ise bir video göndererek mezunları tebrik etti. Rektör Prof. Dr. Erenoğlu “Bugün, LEE’den mezun olan öğrencilerimiz için çok önemli bir gün. Uzun ve zorlu bir eğitim maratonu ardından eğitimlerinizi tamamlayarak mezunlarımız arasına katılıyorsunuz” dedi. LEE’nin 2022-2023 Akademik Yılında 1656 mezun verdiğini belirterek; mezunlar ve bölümler hakkında detaylı sayısal veriler paylaşan Rektör Prof. Dr. Erenoğlu, programı nedeniyle mezuniyet törenine katılmadığını ve bu durum için üzgün olduğunu dile getirdi.
Mezunlara seslenen Rektör Prof. Dr. Erenoğlu, “Sizler, üniversitemizin geleceğisiniz. Aldığınız eğitimle ülkemizin ve dünyanın ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağı olacaksınız. Ülkemizin ve dünyanın karşı karşıya olduğu birçok önemli sorun ve problem var. Bunları çözmek için sizlerin bilgi, beceri ve deneyimlerinize ihtiyaç duyulmaktadır. Unutmayın ki sizlerin başarısı ülkemizin başarısı olacaktır. Bu nedenle mezuniyetten sonra da kendinizi sürekli olarak geliştirmeye devam edin. Yeni bilgiler ve beceriler edinin Ülkemiz ve dünyamız için faydalı bireyler olun. Verdiğiniz emek ve destek için ailelerimize ve öğretim üyelerimize de teşekkür ediyorum. Mezunlarımıza başarılar diliyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.
LEE yüksek lisans öğrencileri İlknur Mert, Fikret Toksözlü, Burhan Keskiner, Tolga Kendirler, Kadir Eken, Salih Çakan mini bir dinleti gerçekleştirdi. 2022-2023 Akademik Yılı LEE 1.si Dr. Hasan Hakan Başaran, kütüğe adını çaktıktan sonra kendisine teşekkür belgesi, plaket ve hediye takdimi yapıldı.
Dr. Başaran yaptığı konuşmasında, “Başta Üniversite yönetimine, hocalarıma, sektör temsilcilerine ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Fizik Bölümü’ndeki lisans ve yüksek lisans eğitimimden sonra bugün, bilim doktoru olarak mezun oluyorum. Bana verdikleri sonsuz destek için aileme teşekkür ediyorum.
Lisansüstü eğitim süreci bana sorgulamayı ve çözüm odaklı yaşamayı öğretti. Bir fizikçi olarak hiçbir şeyin kesin olmadığını söyleyebilirim. Bir fizikçi olduğumu öğrendiklerinde insanların ilk tepkisi, okulda fiziği hiç sevmediklerini belirtmek oluyor. Bense fiziği evliliğe benzetiyorum. Hayat ve insan arasındaki bağ. Fizikçilerin matematik bilgisinin bir matematikçiden bile iyi olması gerekir. Doğayı tanıması gerekir. Enerji ihtiyacımızı azaltmak, çevre bilincini ve ekonomi anlayışını geliştirme amacıyla projeler geliştirdik. Enerji ihtiyacımızı gidermek için deniz üstündeki mavi enerjiye odaklanarak bir tez çalışması yürüttük. Bilimin ışığında karanlığın üstüne gideceğiz. Yolunuzun bilim ve vicdanla aydınlanmasını diliyorum” dedi.
Dereceye giren mezunlara belge ve plaketlerinin takdim edilmesinin ardından, TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek programı kapsamında destek olan mezun ve danışmanlara belge takdimi yapıldı. Yönetim kurulu üyelerine ve idari personele de teşekkür belgelerinin takdim edilmesinin ardından mezunlar kep attı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum