Reklam

"ÖZGÜR"CE DAVRANANLAR

CHP 38. Olağan Kurultayı 4-5 Kasım’da Ankara’da gerçekleşti. Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel’in yarıştığı kurultayda, delegeler CHP’nin yeni Genel Başkanının Özgür Özel olmasını istediler. CHP’nin 8. Genel Başkanı ve Lideri Özgür Özel oldu. Çanakkale’den ise iki isim genel seçimden, kurultay sürecine kadar net bir tavır ve duruş sergileyerek, partililerinin arasında adeta öne çıktılar. İki isim “Ne dediysek o” dediler.

"ÖZGÜR"CE DAVRANANLAR
07 Kasım 2023 - 12:29
CHP 38.Olağan Kurultayı, 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleşti. Kurultay delegelerinin oyları ile CHP’nin 8’inci ve yeni Genel Başkanı Özgür Özel seçildi. Özel ilk turda aldığı oyu, ikinci turda arttırarak net bir galibiyetin altına imza atmış oldu. CHP’de değişimciler kazanırken, Çanakkale’de ise iki isim dikkatleri üzerine topladı.
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ve Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, genel seçimden sonra hem açıklamalarında hem de sosyal medya paylaşımlarında, değişimden yana olduklarını net bir şekilde dile getirdiler.
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale’de gerçekleşen kongrede de yaptığı konuşmasında “Ben Özgür Bey ile hareket ediyorum. Özgür Özel’i destekliyorum” diyerek, kurultay öncesinde rengini, duruşunu ve oyunun ne şekilde olacağını kamuoyuna açıklamıştı. Hatta Ceylan, Özgür Özel’in adaylık açıklamasında da salonda bulunan CHP’li vekillerden birisi olmuştu.
Öte yandan Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun’da, genel seçimlerden sonra başta sosyal medya hesabı olmak üzere değişimden yana olduğunu ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun değişmesi gerektiğini belirtmişti. Başkan Uygun, bir paylaşımında da “Biz Bayramiç’te benim yerime çok sayıda kişi bulabiliyoruz. Siz Genel Merkez’de başka bir isim bulamıyorsanız, bu ayrı bir sorundur” ifadelerini kullanmıştı.
CHP’nin seçilen 8, doğal 4, toplamda 12 kurultay delegesi 4 Kasım Cumartesi günü kurultayda oy kullandılar. Delegeler arasında net ve rengini belli eden duruşu ise genel seçimden bu yana Özgür Ceylan ve Mert Uygun sergiledi.
Özgür Ceylan ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in A takımında yer alarak, Parti Meclisi üyesi oldu.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum