Reklam

LAPSEKİ BELEDİYESİ ÜRETİCİLERİN YANINDA

Lapseki’de, Lapseki Belediyesi tarafından çalışmalar hızla sürdürülüyor. Öte yandan Lapseki’nin görünümü de değişirken, ilçe adeta yatırımlarla dönüşüm geçiriyor. Lapseki Belediyesi tarafından çiftçilerin arazilerine daha rahat gidebilmeleri ve sorunsuz ulaşım sağlamaları için kır yollarında bakım ve onarım çalışmaları yapıldı.

LAPSEKİ BELEDİYESİ ÜRETİCİLERİN YANINDA
07 Kasım 2023 - 12:10
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, tarafından konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede, ”Meyve merkezi ilçemizde üreticilerimizin talepleri doğrultusunda arazi yollarında temizleme, genişletme, düzetme ve çakıl taşlarının yayılmasının çalışmaları ekiplerimizce devam ediyor.

Benim vatandaşlardan talebim çalışmanın yapıldığı alanlarda her tarlasının başında dursun ekiplerimiz vatandaşımızın istediği gibi gerekli çalışmayı yapacak bu şekilde bir çalışma yapılırsa ekiplerimiz tekrar aynı bölgeye çalışma yapmak için dökmek zorunda kalmazlar. Bildiğiniz gibi bölgemizde bir süre önce aşırı ve şiddetli yağışlar olmuştu ve bu sürede kır yollarımız yani meyve üreticilerimizin sıkça kullandığı yollarda oldukça fazla bozulma oldu.

Bunun neticesinde de kır yollarının bakıma ihtiyacı vardı. İlçe Başkanlığımız ile birlikte yaptığımız program çerçevesinde kır yolları çalışmalarımıza başladık. Bu kapsamda ilçemizde ki bütün kır yollarını hepsini elden geçireceğiz. Önden iş makinelerimiz önden gidiyor açma ve düzeltme çalışması yapıyorlar arkadan malzeme dökülüyor. Bu çalışmalar yapılırken yolları kapatan ağaçlar kesiliyor ve bazı yerlerde yoldan geçen su boruları var onlarda zarar görüyor vatandaşlardan tek ricamız var arazi yollarından geçen kendi su borularını toplarlarsa ve kendilerine ait olan ağaçları keserlerse ve kesemeyecek olan olursa belediyemize söylesin biz bundan son derece mutlu oluruz vatandaşlarımızdan sadece bunu istiyoruz. Tekrar söylüyorum ilçemizdeki tüm kır yollarının bakımını yapacağız Lapseki Belediyesi olarak bu çalışmayı 20-25 gün içinde bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum