Reklam

"OY VERİRKEN BİZİ DE DÜŞÜNÜN"

Azerbaycan Heyeti Başkanı Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi’nin Rektörü Adalat Muradov başkanlığındaki heyet AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

09 Mayıs 2023 - 15:05
Azerbaycan Heyeti Başkanı Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinin Rektörü Adalat Muradov, Milletvekilleri Aydın Hüseynov ve Elnur Allahverdiyev, Azerbaycan-Fransız Üniversitesinin Yönetici müdürü Vazeh Asgarov, YAP Bakü Merkez Sabuncu İlçe Başkanı Araz Khudadanov ve Yeni Azerbaycan Partisi Genel Merkez Uzmanı Mais Güneshli AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Heyet, AK Parti Çanakkale Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Jülide İskenderoğlu, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Karadayı ve AK Parti teşkilatı tarafından karşılandı.

“BİZİM İÇİN NE KADAR KADER SEÇİMİYSE KENDİLERİ TARAFINDAN DA O KADAR KADER SEÇİMİ”
AK Parti İl Başkanı Naim Makas ziyarete ilişkin açıklamasında “Bugün Adalet Hoca’mızın heyet başkanlığında can kardeşimiz, Azerbaycan’ımız 14 Mayıs seçimleri bizim için ne kadar kader seçimiyse kendileri tarafından da o kadar kader seçim görülen bir süreçte bizi yalnız bırakmadılar. Bugün Çanakkale’mizde birtakım çalışmalar yapmak adına sahada bu seçimin önemini, bu seçimin ne kadar büyük bir kader seçimi olduğunu bir kez daha ifade etmek adına bizlere misafir oldular.
“BU VATAN KARDEŞLİĞİNİN GELECEKTE ÜLKEMİZİ DAHA İYİ YERLERE TAŞIYACAĞINDA HİÇ ŞÜPHEMİZ YOK”
Biz biliyoruz ki Azerbaycan ve Türkiye iki kardeş ülke. Azerbaycan ve Türkiye iki ayrı bayrak ama tek millet diye düşünüyoruz. Biliyorsunuz ki son dönemde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin büyük ve kutlu yürüyüşünde Azerbaycan Devleti ve Azerbaycanlı kardeşlerimiz için ne kadar vatansa burası Azerbaycan da bizim için o kadar vatan. Azerbaycan bizim için o kadar candır diye düşünüyoruz. Bizler 32 yıl sonra Azerbaycan’ın Karabağ’ı tekrar almasıyla yaşadığımız mutluluğu bütün kamuoyu biliyor. Dolayısıyla bu vatan kardeşliğinin gelecekte ülkemizi daha iyi yerlere taşıyacağından hiç şüphemiz yok” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN PROBLEMİ BU, TÜRKİYE ÇOK GÜÇLÜ”
Azerbaycan Heyeti Başkanı Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinin Rektörü Adalat Muradov “Biz Azerbaycan’dan Çanakkale’ye kalbimizin sesine kulak verip geldik. Türkiye bütün Türk dünyasının vatanı. Biz bir millet olduğumuzu yüzyıllar önce anladık. Türkiye’de hayat son dönemlerde çok ciddi sınavlardan geçmiştir. 2008 global maliye buhranı, sonra 15 Temmuz olayları, pandemi döneminde tüm dünya da olduğu gibi Türkiye’de de problemler ve en dehşetlisi deprem. Ama Türkiye güçlendi. Türkiye’nin problemi bu, Türkiye çok güçlü oldu. Ona göre de Türkiye’ye karşı Türkiye’yi sevmeyen güçler birleşti. Bu güce karşı onların karşılarına çıkabilecek yegane kuvvet Türk’tür. Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur kelamı yerine gelir.

“14 MAYIS’TAN SONRA DA TÜRKİYE BU SİYASETE DEVAM EDECEK”
Türkiye hiçbir zaman bu kadar güçlü olmamıştır. Türk devletleri birliği, Türk dünyası bu kadar güçlü olmamıştır. Artık bütün dünya Türk dünyası hakkında konuşmaktadır. Bu bütün dünyanın korkusudur. Ben eminim ki 14 Mayıs’tan sonra da Türkiye bu siyasete devam edecek. Türk dünyasının birleşmesi işleri tamamlanacak. Biz düşünürüz ki Türkiye’nin ne kadar ciddi problemlerle yüz yüze kalmasına bakmayarak Türkiye ve Türk dünyası bu problemleri çözecek, 14 Mayıs’ta seçimlerini kazanacak, Türkiye bu yolu daha süratle gidecek. Bir de demek istiyorum ki Türkiye de yaşayan bizim vatandaşlarımız ses verirken, oy verirken bütün Türk dünyasını düşünsünler. Gelecek türkündür, gelecek Türkiye’nindir, gelecek Türk dünyasınındır” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum