Reklam

ORGAN VE DOKU BAĞIŞI HAFTASINDA ÇAN DEVLET HASTANESİ'NDEN ANLAMLI ETKİNLİK

Çan Devlet Hastanesi, 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftasında bilinçlendirme için etkinlikler düzenliyor ve bağış için stand açıyor.

ORGAN VE DOKU BAĞIŞI HAFTASINDA ÇAN DEVLET HASTANESİ'NDEN ANLAMLI ETKİNLİK
06 Kasım 2023 - 11:17
Her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında Organ ve Doku Bağışı Haftası kutlanırken, Çan Devlet Hastanesi bu anlamlı hafta kapsamında farkındalık yaratmak adına önemli adımlar atıyor. Organ bağışının insan hayatı üzerindeki hayati önemine dikkat çeken hastane, hastalıkların tedavisinde vazgeçilmez bir role sahip olan organ ve doku naklinin bilinirliğini artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Organ ve doku nakli, birçok ciddi sağlık sorununun tek çözüm yolu olabiliyor. Bu kapsamda, Çan Devlet Hastanesi hastane içerisinde bir bilgilendirme standı açarak, organ bağışının önemini vurguluyor. Stantta, organ bağışı yapmak isteyen vatandaşlar ve hastane personeli için bağış başvuruları alınıyor.
Türkiye'de organ nakli faaliyetlerinin yürütülmesi için gerekli donanım ve deneyimli ekipler mevcut olmasına rağmen, özellikle kadavra bağışlarının düşük oranları önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Hastane tarafından, organ bağışının hayat kurtarmanın yanı sıra bir başka hayata yeni bir başlangıç sunma potansiyeli taşıdığı ve dinen caiz olduğu gibi hususlar üzerinde duruluyor.

Vatandaşlar, organ bağışı ile ilgili olarak il sağlık müdürlükleri, hastaneler, organ nakli yapan merkezler veya aile hekimlikleri aracılığıyla detaylı bilgi alabilir ve organ bağışı kartına sahip olabilirler. Organ bağışı kartının sürekli taşınması gerektiğinin altı çizilirken, 18 yaş üstü akli dengesi yerinde olan herkesin bu bağışı yapabileceği hatırlatılıyor.

Kaynak: Çan’ın Sesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum