Reklam

''ÖNEM ARZ EDİYOR''

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü orman yangınlarıyla ilgili uyarılarda bulundu.

''ÖNEM ARZ EDİYOR''
19 Temmuz 2023 - 10:53
Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü yaptığı açıklamada ‘’Yüksek konsantrasyonda duman ve havada taşınan küller; gözlerde yanma, öksürük, balgam, astım alevlenmesi, hırıltı ve nefes almada zorluğa sebep olabilir. Özellikle akciğer ve kalp hastalığı olan kişilerde hastalık şiddetlenebilir. Akciğer hastalığı olan kişilerde nefes darlığı, öksürük, hırıltı, göğüste rahatsızlık oluşabilir. Kalp hastalığı olanlarda ise nefes darlığı, göğüs ağrısı görülebilir’’ dedi.
Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü alınacak önlemleri ‘’Sıcak havaların etkisi de devam ederken, özellikle gebe, çocuk ve kronik hastalığı olan yaşlılarımızın, geçici olarak, hastaneye kolay ulaşabilecekleri, yangından uzak bölgelere yerleşmeleri önem arz etmektedir.
Vatandaşlarımızın N95 maske kullanması hava ile taşınan külleri solumalarını önlese de karbonmonoksit gazından korumayacaktır. Ne yazık ki ıslak bez, eşarp, cerrahi maske gibi önlemler sadece çok büyük parçalı küllere karşı koruyucudur. Evde kalındığında camlar ve pencereler kapalı tutulmalıdır. Klima veya hava temizleyiciniz varsa çalıştırın. Evde serinliği koruyamıyorsanız temiz havası olan serin bir yere gitmeyi düşünün. Düzenli ilaçlarınız varsa aksatmayın.Dış ortam hava kirliliğinde hem kendinizin hem de çocuklarınızın dışarda aktif olmamaları sağlığınız için daha doğru bir seçenektir. Bu süreç içerisinde bol su veya süt, ayran, meyve suyu içmeye özen gösterilmesi gerekmektedir’’ ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum