Reklam

"NAMLUSUNU MİLLETE DOĞRULTANLARA SAYGI DUYMAYIZ"

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen hain darbe girişiminin yıldönümü ile ilgili mesaj yayınladı.

15 Temmuz 2023 - 11:46
Darbe girişimi esnasında siyasi çalışmaları nedeniyle bulunduğu Adana’da sokaklara inerek, vatandaşlarla birlikte darbecilere karşı tepkisini gösteren Gider, o gün Türk Milleti’nin feraseti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ile hainlerin emellerine ulaşamadığını belirterek; “Namlusunu milletimize doğrultmuş olanlara saygı duymayız” dedi.

MİT tırları ve 17-25 Aralık olaylarında yargı yoluyla Türkiye Cumhuriyeti yönetimini ele geçirmeye çalışan terör örgütü FETÖ’nün, bu girişimleri başarılı olmayınca son çare olarak başlattığı darbe girişiminin üzerinden 7 yıl geçti. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, hain darbe girişimi ile ilgili yayınladığı mesajında, darbe girişiminin sadece yönetimi ele geçirmeden ibaret olmadığının altını çizerek; “15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde önemli bir kilometre taşı. O güne kadar 40 yıllık bir çaba ile adım adım devletimizin çeşitli kademelerine sızarak paralel bir devlet yapılandırması oluşturan fakat Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli karşılarına bir engel olarak çıktığı terör örgütü FETÖ’nün, son çare olarak darbeye teşebbüs etmesinin yıldönümü. O güne kadar kendilerini mütedeyyin birer Anadolu çocuğu göstererek, milletimizin de gözünü boyamaya çalışan bir grup, içlerindeki hainliği kustular. Kendi uçaklarımızı, kendi silahlarımızı kullanarak bu milletin evlatlarının canına kasteden FETÖ, Türk Milletinin vatanı için canını ortaya koymasıyla başarıya ulaşamadı. 15 Temmuz günü, sokaklara inen halkımızın feraseti, hain komutanların niyetini anlayarak karşı koyan askerlerimiz ve polislerimizin cesareti, ölümün kıyısında dahi halkı için halkıyla beraber darbecilere meydan okuyan Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ile bu girişim sonuçsuz kalmıştır. Ülkemiz ve demokrasimiz, 15 Temmuz’da sadece bir darbe ile yüz yüze gelmemiştir. Aynı zamanda bir işgal girişiminin de önü kesilmiştir. Darbecilere karşı bu denli büyük bir direniş, dünya tarihinde eşsiz bir konumdadır” ifadelerini kullandı.

“HALK, SÖZÜNÜ SÖYLEDİ”
15 Temmuz 2016 günü siyasi çalışmalar nedeniyle bulunduğu Adana’da meydanlara inerek darbe girişimine karşı koyan Ayhan Gider, o gün söylediği sözleri hatırlatarak; “Halkımız, sözünü söyledi. Bu memleketin parasıyla okumuş, bu memleketi korusun diye yetiştirilmiş insanlar namlusunu bu millete doğrultuyorlarsa; biz onlara saygı duymayız. Bu darbeciler, bizim ordumuz değil. Bunlar, ordumuzun içindeki bir avuç çapulcu. Askerimiz de, polisimiz de, hangi siyasi partiye gönül verirse versin milletimiz ayakta. Adana da, Çanakkale de, İzmir de ayakta. İnsanlar diyor ki, benim önümde sağlam bir önder olursa bizi kimse yıldıramaz. Önderimiz de diyor ki; benim arkamda halk olursa ben bu devleti kimseye ezdirmem. Allah bu millete bir daha öyle bir gün yaşatmasın. Ancak biliyoruz ki; bir benzerine cesaret etme cüretini kedinde görenler olursa, milletimiz cevabını yine verecektir. Bu vesile ile canlarını demokrasimiz ve devletimiz için 15 Temmuz günü feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum