Reklam

"MODERN SULAMA TEKNİKLERİNİN KULLANIMI TEŞVİK EDİLMELİDİR"

Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Birol Çetin başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz ve Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

"MODERN SULAMA TEKNİKLERİNİN KULLANIMI TEŞVİK EDİLMELİDİR"
27 Temmuz 2023 - 13:19
Ticaret Borsası Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan ÇTB Meclis Başkanı Birol Çetin, “Değerli Meclis Üyeleri, Deprem Afeti, Sel Felaketi, Ramazan ayı, seçimler, Kurban Bayramı derken 2023 yılının ikinci yarısına geldik. Yaşamış olduğumuz zorlukların boyutu ne kadar büyük olursa olsun hiç bir zaman umutsuzluğun esiri olmadık. Dün olduğu gibi bugün de yarın da ülkemizin geleceği ve refahı için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Üyelerimizin sektörel taleplerini yerine getirmekte borsa olarak önceliklerimiz arasında yer alacak” dedi.

Başkan Abdullah Deniz su kaynaklarımızın etkin kullanımının önemine vurgu yaparak “Önümüzdeki 20 yıl içinde önlem alınmazsa, ülkemizin su fakiri ülkeler arasına katılacağı öngörülmektedir. Bu anlamda suyu tasarruflu kullanmak, oluşan atık suların arıtılarak yeniden kullanımını sağlamak, mevcut su kaynaklarımızı korumak ülkemizin geleceği açısından hayati bir durumdur” diye konuştu.

“ÇİFTÇİLERİMİZ MODERN SULAMA TEKNİKLERİNİ KULLANMAYA TEŞVİK EDİLMELİ”
Deniz, “Ülkemiz, 2022-2023 sezonunda tarımsal anlamda bir kuraklık yaşamadı lakin aşırı sıcaklıklar tarımsal üretim üzerinde tehdit oluşturmaya devam ediyor. Uzmanlar, eğer yapıcı ve somut adımlar atılmazsa gelecekte doğa olaylarının etkisini artıracağı uyarısında bulunuyor. Sıcaklık değişikliklerine uyumlu bitki çeşitlerinin geliştirilmesiyle sıcaklık stresinin etkisi ve verimdeki düşmeler önlenebilecektir. Sıcaklıklardaki aşırı yükselişler bitkinin suya olan ihtiyacını artırdığı için sulamaya olan talep de dolaylı olarak artıyor. Gelecekteki su talebini karşılamak için mevcut su kaynaklarının korunması ve sulanabilir alanların sulamaya açılması gerekiyor. Bu nedenle çiftçilerimiz, modern sulama tekniklerini kullanmaya teşvik edilmelidir. Değişen iklimle birlikte ürün deseninde yaşanacak değişimlere de çiftçilerimizin ayak uydurması gerekiyor” dedi.

ÇTB’DEN ÇEVRE DOSTU BİR ADIM…
Başkan Abdullah Deniz “Borsamız, bölgedeki sürdürülebilirlik ve yenilikçi projelere öncülük etme konusundaki kararlı. Bu vesile ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin liderliğinde üretilen yerli otomobilimiz TOGG’un ülkemizin yeni teknolojilere hızlı giriş yapması için hayırlı olmasını ve Borsamız hizmet binası bahçesine kurulumunu sağladığımız TRUGO şarj cihazının, ilimiz elektrikli araç altyapısının gelişmesine katkı sunmasını diliyorum. TROGO elektrikli araç şarj istasyonu İlimize, üyelerimize hayırlı olsun” dedi.

Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum