Reklam

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN OKUL KIYAFETİ KARARI

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin tedbirleri belirledi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN OKUL KIYAFETİ KARARI
22 Ağustos 2023 - 11:29
Buna göre, mecburi durumlar dışında velilere maddi külfet oluşturmamak için okul kıyafetlerinde değişikliğe gidilmeyecek. Ayrıca obezite ile mücadele kapsamında sınıflara geçmeden önce kısa süre de olsa öğrencilere kültürfizik hareketleri yaptırılacak.
Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-24 eğitim öğretim yılına ilişkin tedbirleri yayımladı. Bakanlığın aldığı kararlara göre, velilere maddi külfet olmaması için, zaruri haller haricinde okul kıyafetleri değişmeyecek. Obeziteye karşı öğrencilere her gün düzenli olarak kültürfizik hareketi yaptırılacak
MEB'DEN YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TEDBİRLERİ
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin tedbirleri belirledi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla illere gönderilen genelgeye göre, Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda yeni eğitim ve öğretim yılı 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacak. Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamındaki faaliyetler için il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince gerekli tedbirler alınacak ve planlanan çalışmaların zamanında uygulanması sağlanacak.
OKUL KIYAFETLERİNDE DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK
Okul aile birlikleri kararıyla daha önceden belirlenen kıyafetler tercih edilecek ve velilere maddi külfet oluşturmamak için zaruret hali dışında değişikliğe gidilmeyecek. Öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alınacak, okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine sebebiyet verecek durumlardan ve ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanımından kaçınılacak.

Kaynak: Haberler.Com
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum