Reklam

"AVRUPA SENİN ŞEHRİNDEN BAŞLAR" PROJESİ SONA ERDİ

Gençlerin, Birleşmiş Milletlerin sürdürülebilir kalkınmaya yönelik 17 hedefi (Sustainable Development Goals) üzerine dikkatlerini çekmek, bu hedeflere yönelik çalışmalar yürütmelerini hedeflemek üzerine oluşturulan Avrupa Senin Şehrinden Başlar Projesi tamamlandı.

"AVRUPA SENİN ŞEHRİNDEN BAŞLAR" PROJESİ SONA ERDİ
22 Ağustos 2023 - 11:25
Türk-Alman Gençlik Köprüsü GmbH ve Alman-Fransız Gençlik Ofisi’nin bir projesi olan Avrupa Senin Şehrinden Başlar Projesi, 24 Temmuz-12 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale, Fransa (Angers) ve Almanya’da (Osnabrück) düzenlenen çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi. İlk olarak 24-30 Temmuz tarihleri arasında Çanakkale’de bir araya gelen proje katılımcısı gençler, burada Birleşmiş Milletlerin 3. kalkınma hedefi olan Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam başlığı altında, Doğa ile Yaşam, Bisiklet ve Rekreasyon temalarında atölye çalışmaları gerçekleştirdi. Çanakkale’nin yanı sıra Fransa ve Almanya’dan gençler aynı zamanda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile de bir araya gelerek, Çanakkale’de bisiklet kullanımına ilişkin sunum ve görüşlerini paylaştı.

Proje katılımcısı gençlerin Çanakkale’den sonraki rotaları Fransa Angers oldu. Angers'in Fransa'nın en yeşil şehri seçilmesinden dolayı katılımcılar, buradaki hafta boyunca 11. Küresel Kalkınma Hedefi olan Sürdürülebilir Şehirler teması çerçevesinde, iklim krizinin sebep ve sonuç ilişkilerini anlayabilecekleri ve karbon ayak izinin nasıl düşürülebileceği konularında atölye çalışmaları gerçekleştirdi.

Projenin son lokasyonu olan Almanya Osnabrück’te yeniden buluşan katılımcı gençler, burada ekibe Osnabrück'ün diğer kardeş şehirleri olan İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya ve Çin Halk Cumhuriyeti'nden katılımcılar ile bir araya geldi. Osnabrück’te İklim Evi, Hayvanat Bahçesi, Bilim Müzesi, Eski Maden Ocağı ve Dünya Ticaret Müzeleri'ne ziyaretler gerçekleştirilirken, iklim krizinin çevre üzerindeki etkileri de tartışıldı. Katılımcılar üç haftalık çalışma sonucunda, iklim krizine karşı farklı alanlarda sürdürülebilir uygulamaları ve uluslararası gençlik çalışmalarının artırılması üzerine hazırladıkları Osnabrück Deklarasyonu'nu Osnabrück Belediye Meclisi ve basına sundu. Osnabrück’te kardeş şehirlerin genç delegelerinin katıldığı "Vestfalya'da Barışın 375. Yılı" yıldönümünün bir parçası olarak gerçekleşen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri üzerine düzenlenen gençlik forumunda sunumunu gerçekleştiren katılımcılar, projenin de tamamlanması ile birlikte deklarasyon maddelerini kendi şehirlerinde sunup hayata geçirmek üzere kendi şehirlerine döndü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum