Reklam

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖZER ÖZEL OKUL ÜCRET ARTIŞINI AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2023 yılında özel okullarda uygulanacak zam oranının yüzde 65 olduğunu açıkladı. Özer, “Bu sene ÜFE yerine TÜFE oranlarını belirleyerek 2023 fiyatlarının yüzde 65 olarak belirlenmesi kararını aldık. Bu kararı yarından itibaren uygulamaya sokmuş olacağız” dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖZER ÖZEL OKUL ÜCRET ARTIŞINI AÇIKLADI
05 Ocak 2023 - 11:27
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel okul temsilcileriyle yaptığı toplantının ardından zam oranını açıkladı. Özer, 2023 yılında özel okullarda uygulanacak zam oranının yüzde 65 olduğunu duyurdu. Mahmut Özer, özel okul zammıyla ilgili “Milli Eğitim Bakanlığı olarak velilerimizin desteklenmesi ve enflasyonun düşük olmasından dolayı yüzde 65 olarak belirlenmesi kararını aldık” dedi.
‘VELİLERİ DESTEKLEMEK İSTEDİK’
Sektör temsilcilerinin oranın düşük olduğunu belirttiğini kaydeden Özer ”Ancak biz velilerimizi desteklemek istedik” diye konuştu. Bakan Özer, daha önce TÜFE-ÜFE baz alınırken, bu sene sadece ÜFE’nin baz alındığını söyledi. Kararın bugünden itibaren uygulamaya konulacağı belirtildi.
“OKUL ÖNCESİNDEKİ TÜM ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ YEMEK VERECEĞİZ”
Bakan Özer, önceki gün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “Okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranlarını artırmak amacıyla 3 bin anaokulu yapmak için yola çıktık. O zaman herkes dedi ki ‘Mümkün değil, yapamazsın’. Çünkü Türkiye’deki mevcut anaokulu sayısı, 2 bin 782’ydi. Biz 1 yılda ondan daha fazlasını yapmak üzere Emine Erdoğan hanımefendinin himayesiyle yola çıktık, seferberlik başlattık. 2022 bitti, 6 bin 4 anaokulu kapasitesi oluşturduk. 5 yaştaki okullaşma oranlarını 1 yılda yüzde 65’ten yüzde 99’a çıkardık. Şimdi de 6 Şubat itibarıyla okul öncesindeki tüm çocuklarımıza hiçbir ayrım yapmadan ücretsiz Yemek vereceğiz.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum