Reklam

" MASKEYE DÖNÜŞ OLABİLİR!"

Uzun yıllar Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. Alper Şener yeni varyant uyarısında bulundu. Varyantın hızla yayıldığına dikkat çeken Alper Şener ihtimal dahilinde olan bulguları açıkladı.

" MASKEYE DÖNÜŞ OLABİLİR!"
21 Ağustos 2023 - 12:03
Uzun yıllar  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. Alper Şener  yeni varyant uyarısında bulundu. Varyantın hızla yayıldığına dikkat çeken Alper Şener ihtimal dahilinde olan bulguları açıkladı.
 Şener, ‘Yeni varyant Pirola… Sorular üzerine tahminler… 1. Neden bu kadar önemli? Çünkü aynı anda CDC, WHO ve İngiltere Sağlık Bakanlığı art arda açıklamalar yaptı!  Aşının hedef bölgesi dahil 30 farklı bölgede birden mutasyon tesbit edilmiş… Aşıların veya hastalığı atlatanların bağışıklığından kaçabilir…Hastaların hiçbirinde seyahat öyküsü yok…ABD, İngiltere, Danimarka, İsrail…ülkelerin kendi varyant havuzundan kaynaklı gibi duruyor? Hastalardan biri bağışıklığı baskılanmış, uzun süre virüs pozitif, ama diğerleri normal konak… 2. Klinik tablo aynı mı? Daha öldürücü mü?   Klinik tablo aynı, hastaneye yatışta artış var ama daha ölümcül seyretme ile ilgili henüz bilgi yok…izleniyor. 3.Mevcut aşılar koruyacak mı? Yeniden aşı olmak gerekli mi?   Laboratuvar verilerine göre aşıdan kaçan bir varyant…Ama laboratuvar ile klinik bazen uyuşmuyor…hücresel bağışık yanıtta işin içinde…ama şunu biliyoruz, antikor yanıtı en fazla 6 ay sürüyor…65 yaş üstü için yenileme gerekir…tabii son 6 ay içinde hastalık geçirmedi ise…bu yüzden de şikayetimiz olunca PCR / antijen testi yapılmalı  4. Salgının başındaki gibi çok yüksek vaka vs olur mu?   İhtimal dahilinde ama bence çok olası değil…çünkü öyle yada böyle toplumun ciddi bir kesimi aşılı…hücresel bağışık…en kötüsü maske önlemlerine dönüş olabilir… sağlık çalışanları yeniden yoğun bir tempoya dönebilir’ dedi.
 Korona Virüs Bilim Kurulu Üyelerinden olan Alper Şener sosyal medya hesabı üzerinden kendisine en çok sorulan varyant ve virüs ile ilgili sorulara açıklık getirdi. Şener varyantın yayılması durumunda ise yeniden maske takılabileceğinin sinyallerini verdi.

Kaynak: Çan’ın Sesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum