Reklam

"LOZAN, ÖZGÜRLÜK İÇİN MÜCADELE EDENLERE İLHAMDIR"

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Cumhuriyetimizin kuruluş belgesi olan Lozan Barış Antlaşması'nın 97. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 "LOZAN, ÖZGÜRLÜK İÇİN MÜCADELE EDENLERE İLHAMDIR"
23 Temmuz 2020 - 15:23
Başkan Öz mesajında; "Cumhuriyetimizin kuruluş belgesi olan Lozan Barış Antlaşması'nın 97. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Lozan; Sevr'de kaybedilen toprakların geri kazanılması, tam bağımsız Türkiye fikrinin tüm dünyaya ilan edilmesidir.
Lozan, dünya diplomasisine altın harflerle yazılacak bir eser, özgürlükleri için mücadele eden milletler için ilhamdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli ve ulusal mücadeleden Cumhuriyete giden yolda en önemli antlaşma olan Lozan Barış Antlaşması, geleceğimizin güvencesidir. Bu ülkeyi kurarak bize teslim edenler Lozan'da attıkları imzayla her vatandaşın, her inancın bu ülkede özgürce yaşamasının teminat altına almışlardır. 
Bağımsızlığımızın ve ülkemizin tapu senedi Lozan'ı bütün herkesin daha iyi şekilde anlamasını diliyorum. Lozan Antlaşması’nın 97. Yılında, başta Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere milli mücadelenin ve antlaşmanın kahramanlarını saygıyla anıyorum" dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum