Reklam

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI'NDA BİLİNÇLENDİRME ÇAĞRISI

2-8 Kasım 2023 tarihleri, Lösemili Çocuklar Haftası olarak düzenleniyor. Bu hafta boyunca, çocukluk çağı kanserlerine karşı bilinçlendirme ve dayanışma mesajları ön planda tutuluyor. Lösemiler (kan kanserleri) dahil olmak üzere çocukluk çağı kanserleri, dünya genelinde 12 ana grupta inceleniyor ve bu hastalıkların tedavisi, erişkin yaş grubundaki kanserlerden farklılıklar gösterebiliyor.

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI'NDA BİLİNÇLENDİRME ÇAĞRISI
08 Kasım 2023 - 11:52
Lösemili Çocuklar Haftası, lösemi hastalığına dikkat çekmek, tedavi süreçlerini anlatmak, erken teşhisin önemini vurgulamak ve lösemili çocuklara destek olmanın yollarını göstermek amacıyla düzenleniyor. Özellikle lösemi tedavisi gören çocukların moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak, sevgi ve umutla dolu bir ortam sunmak oldukça kritik bir öneme sahiptir.
Çocukluk çağı kanseri, hem bireysel hem de toplumsal bir sorun olarak kabul ediliyor. Bu nedenle, halkın çocukluk çağı kanserleri hakkında bilgilendirilmesi ve farkındalık oluşturulması gerekmektedir. Çan Devlet Hastanesi, Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında bilgilendirme standı açarak vatandaşları konu hakkında bilgilendirdi ve toplumsal farkındalığı artırmayı amaçladı.

Kaynak: Çan’ın Sesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum