Reklam

LAPSEKİ TARIMI DİJİTALLEŞİYOR

16 Haziran tarihinde İl Özel İdaresi destekli Tarımsal projeler kapsamındaki bütçeden ayrılan kaynak ile Dijital Kameralı Feromon Tuzak kurulumu gerçekleştirildi. Kurulum öncesinde firma yetkilileri, il müdürlüğü ve ilçe müdürlüğü personellerinin katılımı ile bilgisayarlı tahmin ve erken uyarı sistemleri ve dijital feromon tuzakları hakkında bilgilendirme toplantısı Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

17 Haziran 2023 - 12:33

Gerçekleştirilen toplantıda “İlçemizde kiraz ile başlayan ve şeftali ile devam eden bir üretime sahiptir. Tarımsal alanda Dünya dijitalleşme yolundadır.  Dijitalleşme yolunda, üreticimize zaman kaybettirmeden toprağımızdaki besin elementlerini, toprağın ihtiyaç duyduğu gübre çeşitlerini ve miktarlarını öğrenmemiz sağlayan dijital toprak analiz cihazımızı temin ederek Çanakkale ilimize ilk kazandıran ilçe olarak, yeniliklerimize bir yenisini daha ekliyoruz.

İlçemiz Gazi Süleyman Paşa mahallesi havuzlar mevkisindeki şeftali parseline, son yıllarda kullanımı artan ve saha gözlemlerinin kolaylaşmasını sağlayan, şeftali filiz güvesi ve doğu meyve güvesi takibinin sağlıklı bir şekilde yapılmasında bize fayda sağlayacak dijital feromon tuzakları kurulumu yapılmıştır. Tuzaklara düşen zararlı sayılarının günü gününe takibinde ve ilk ilaçlama uyarısının verilişinde arazi kontrollerimizde daha net sonuçlar almamıza yardımcı olacaktır.

Tarımda dijitalleşerek ve yeni teknolojileri kullanarak üreticilerimize doğru üretim bilgileri ulaştırmayı ve üretimimizi bir adım daha ileriye taşımayı hedefliyoruz.
Bereketli bir sezon diliyoruz.” İfadeleri kullanıldı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum