Reklam

KuzeyBiga Madencilik'te 96 İşçi Sertifika Aldı

KuzeyBiga Madencilik'te 96 İşçi Sertifika Aldı
12 Mart 2013 - 23:18

KuzeyBiga Maden'de açılan sondörlük ve madenlerde tehlikeli makinelerin kullanımı ve bakımı kurslarını başarıyla bitirerek sertifika almaya hak kazanan 96 işçiye sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Törene Çan Kaymakamı Yakup Tat, Garnizon Komutanı Yzb.Necip Sercan Canbaz, Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, KuzeyBiga Madencilik İcra Komitesi Başkan Yardımcısı ve Türkiye Sorumlusu Han İlhan, KuzeyBiga Madencilik Genel Müdürü Hasan Giray, Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Hikmet Yavaş, Çan Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Erdem Gündoğdu ve Yakup Kılıçarslan,  Çan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hamit Saygılı, köy muhtarları ve şirket personeliyle işçiler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Şirketin Ülke Müdürü Han İlhan, “Daha önceden verdiğimiz sözlerin tutulduğunu görmek benim için mutluluk verici bir olay. Yöredeki insan gücünün niteliğini arttırmak için eğitime verdiğimiz ağırlığı hepiniz biliyorsunuz. Bence bizim en büyük cevherlerimizden bir tanesi insan gücüdür. Bu insan gücünün getirdiği farklı unsurlar zekiliği, çalışkanlığı, eğitime karşı olan açlığı, eğitimden sonra gösterdiği zeki ve akıllı bir çalışma ekibi yaratma unsurlarına sahip olması bence bizi uluslararası alanda farklı bir konuma getiriyor” dedi. Yaklaşık 7 aylık çalışmaları sırasında herhangi bir iş kazası olmadığı için bunun sevincini yaşadıklarını vurgulayan Han İlhan, “Ama bu bizim için yeterli değil. Bizim hedefimiz sıfır kazadır. Burada süre yok, her zaman sıfır kaza” şeklinde konuştu. İlhan, yeni eğitim çalışmalarının da sürdürüleceğini kaydederken destek veren herkese teşekkür etti.

Çan Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Erdem Gündoğdu da törende yaptığı konuşmada “Geçen sertifika töreninde Belediye Başkanımız ve  Okul Müdürümüz Özcan Özen önceliklerimizden bahsederek çok güzel noktalara değinmişlerdi. Müdürümüz ‘Önce eğitim', Belediye Başkanımız da ‘Önce bölge insanı' tanımlamasını kullanmıştı. O eğitim, bu iki düşünce bir sentez altında ‘Eğitimli bölge insanı'. Biz bu düşünceye hem Halk Eğitim Merkezi hem de KuzeyBiga işbirliğinde katkılar vermekteyiz” dedi.

Törende Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu da “Bu program bizim için önemli. Bunu önemli kılan da eğitim boyutudur. Onun ötesinde de yapılan bir yatırım var, insana yapılan bir yatırım var. Önce insan diyoruz. Şunu biliyoruz ki insanın öne çıkarılmadığı ya da öncelenmediği hiçbir sistem, hiçbir akıl, hiçbir firma, hiçbir atılım başarılı olamaz. İşte burada onu görüyoruz. İnşallah bundan sonra da insana yapılan yatırım, eğitime verilen öncelik böyle devam eder. İnşallah sizlerle birlikte bölgede eğitilmiş insan sayısı artacak, bizi ilgilendiren boyutu da bu. Sizin burada istihdam edilmeniz, bu işten zarar görmemenizdir” diye konuştu.

Törende Başkan Kuzu'dan sonra bir konuşma yapan Kaymakam Tat da “Geçen törendeki konuşmamda eğitimle ilgili görüşlerimi paylaşmıştım Tekrar söylüyorum; eğitimsiz başlanan temelinde eğitim olmayan bir faaliyet abdestsiz başlayan namaza benzer, bir kıymeti olmaz. Aslında eğitimi anlatmaya kelimeler yetmez. İşte burada uygulamasını görüyoruz” dedi. Bölgemizin bir maden bölgesi olduğunu vurgulayan Kaymakam Tat, “Biz burada koruma kullanma dengesini gözeterek  madenleri ekonomimize katmak için gerekli gayreti her zaman sarfedeceğiz. KuzeyBiga Madencilik'in ambleminde dikkatimi çekti; orada en üstte yeşil doğayı gösteriyor. Altında toprak var. Onun altında da maden var. Tabii biz bu madene ulaşırken ne toprağı ne de yeşili feda etmeyeceğiz. Az önce de söylediğim gibi koruma kollanma dengesi içerisinde çıkarmaya çalışacağız” şeklinde konuşurken üniversite, ilçedeki birimlerin, milli eğitim birimlerinin ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve KuzeyBiga Madencilik'in işbirliğine dikkat çekti. Kaymakam Tat, bu işbirliğinin diğer alanlarda da sürdürüleceğini kaydederken, “Bu üretim sürecinde denetim de çok önemlidir. Burada firmanın sorumluluğu olduğu kadar hepimizin sorumluluğu var. Bu denetim görevini burada yaşayan vatandaşlarımızdan tutun da yönetimdeki herkes yapmalıdır. Sorumluluk devletindir, bize ne, gereğini yapsın Osmanlı'dan gelen pederşahi yaklaşımla kimse sorumluluğu üzerinden atmasın. Burada hepimiz sorumluyuz. Çünkü bu doğa, bizim değil gelecek nesillerden emanet aldığımız bir doğadır” dedi.

Konuşmalardan sonra 96 işçiye sertifikaları Kaymakam Yakup Tat, Garnizon Komutanı Yzb. Necip Sercan Canbaz, Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç.Hikmet Yavaş, Çan Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Erdem Gündoğdu ve Yakup Kılıçarslan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamit Saygılı, KuzeyBiga Madencilik Genel Müdürü Hasan Giray, Söğütalan Köyü Muhtarı Ramazan Kocabıyık, Kızılelma Köyü Muhtarı İbrahim Özgören, Karaibrahimler Köyü Muhtarı Ramiz Yılmaz, Kirazlı Köyü Muhtarı Hasan Dağlı ve Ağıdağı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Ramazan Soydemir tarafından verildi.

Törenden sonra katılımcılara KuzeyBiga Madencilik'in sosyal tesislerinde yemek ikramı yapıldı.



 










YORUMLAR

  • 0 Yorum