Reklam

Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplandı

Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplandı
26 Kasım 2012 - 17:48

Toplantıya 65 köy muhtarından 60’ı ve İl Genel Meclisi üyeleri Şerafettin Bal, Üsrev Damar, İsmail Doğan ve Halil Turan katıldı.

Kaymakam Yakup Tat’ın başkanlık yaptığı toplantı saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başladı.

Katip üyeliklerini Bahadırlı Köyü Muhtarı Ayhan Topaloğlu ile İlyasağa Muhtarı Müdayim Yalçın’ın yaptıkları toplantının açış konuşmasını yapan Kaymam Tat, “Bütçemiz tahmini bir hesaptır ve %100 tutturmak mümkün değildir. Ama biz planlarımıza ve daha önceki yıllarda gerçekleşmelere göre bütçe kalemlerini tahmini olarak belirliyoruz. Uygulama esnasında tahmin edilen gelirleri elde edersek, gider bütçemizi de büyük ölçüde aynı oranda tutturabiliyoruz” dedi.  Bütçe hazırlanmasında yatırım programını önemli olduğunu vurgulayan Kaymakam Tat, “Yatırım programını belirlerken en önemli konulardan birisi de projeli yatırım konuları olması. Her konuda ‘şunu yapalım, bunu yapalım’ diyebiliriz ama önemli olan o dediğimiz konuda bizim elimizde projenin olmasıdır. Hepiniz köy muhtarı olarak yatırımcı kurumların başındaki kişilersiniz. Proje üreten, proje talep eden, proje uygulayan insanlarsınız. Yatırım programına girmesini istediğiniz bir şey olduğu zaman mümkün mertebe önce projelendirilmesine öncelik ve ağırlık verin. Elinizde bir projeyle hangi makama giderseniz gidin geri dönmezsiniz. Projeli değilse ‘bakalım, edelim’ denir ama projeli işler her zaman öne geçer. Biz de bu çalışma döneminde projelendirmeye önem vereceğiz” şeklinde konuştu. Kaymakam Tat, Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde bir teknik eleman istihdam edebileceklerini söyledi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısında daha sonra 2013, 2014 ve 2015 yılı tahmini bütçeleri görüşülerek oybirliğiyle onaylandı. Ardından 2012 birlik yatırımları hakkında bilgi verildi ve 2013 yatırım planı görüşüldü.

Çan Köylere Hizmet Götürme Birliği 2013 yılı tahmini gelir bütçesi 3 milyon 50 bin TL, tahmini gider bütçesi de 3 milyon 50 bin TL. olarak kabul edildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum