Reklam

KORDON VE PARKLAR KARARI YARGIYA TAŞINACAK!

İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile kordon boyu ve sahil kenarları, parklar-bahçeler 1 Haziran gününe kadar Çanakkalelilerin kullanımına kapandı.

KORDON VE PARKLAR KARARI YARGIYA TAŞINACAK!
18 Mayıs 2021 - 11:07
Çanakkale Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısında, bugün CHP Grup Başkanvekili Erdal Gezen, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gezen, “Çanakkale halkının bir belediye meclis üyesi olarak sokaklara, caddelere değil, Özgürlük Parkı’nda olmasını istiyorum. Halk Bahçesi’nde olmasını istiyorum. Kordonlarımızda halkın özgürce yaşamasını ve dolaşmasını istiyorum” dedi. Konu yarın yargıya taşınacak.
Çanakkale Belediye Meclisi’nin CHP’li Grup Başkanvekili Erdal Gezen, Mayıs ayı meclis toplantısında yapmış olduğu konuşmasında, “Sahili bu kadar geniş olan bir kentte, Çanakkaleli sahiline giremiyor. Neden? Pandemi yasakları. Peki, AVM’de pandemi olmayacak mı?
Değirmenlik Sokak’ta, Demircioğlu Caddesi’nde, kentimizin diğer alışveriş noktalarında bu olmayacak mı? Bu pandeminin nedeni, bu kadar bulaşmasının nedeni, kahveciler mi? Kafeciler mi, berberler mi? Diğerlerini artık söylemeye bile gerek duymuyorum. İnsanlar aç. Kiralarını ödeyemiyorlar. 500 TL kira yardımı ile bu süreç bitmez! Bu işin artık dayanılmaz noktası geldi. Bakın, Çanakkale’den bahsediyorum. Geçen konuşmamda, iş yerlerinde kira bedellerinin ödenmediği için takiplerin başladığını söylemiştim. Şimdi, tahliye davaları başladı. Haziran ayından sonra mevcut olan icra takiplerinin artışına dikkat çekiyorum.
Herkes şu anda tahsilatlarının peşinde. Siyasi iktidar destek verdiğini söylüyor. Dünyada en az destek veren ülkelerdeniz. Destek karşılıksızdır. Kredi vermek destek değildir. Bu süreçte ne olacak? Bir pandemi süreci yaşadık. Son 15 günde Sağlık Bakanından çok Dış İşleri Bakanı konuştu.
Çanakkale İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararı var evet. Şiddetle karşıyım bu maddeye! Bir hukukçu olarak da yarın yürütmenin durdurulması istemli olarak benim bürom tarafımdan dava açılacaktır. Yargı karar verecek. Haklı mıyız Haksız mıyız? Çanakkale halkının bir belediye meclis üyesi olarak sokaklara, caddelere değil, Özgürlük Parkı’nda olmasını istiyorum. Halk Bahçesi’nde olmasını istiyorum. Kordonlarımızda halkın özgürce yaşamasını ve dolaşmasını istiyorum” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum