Reklam

ÇANAKKALE SOKAĞA DÖKÜLDÜ!

ÇANAKKALE SOKAĞA DÖKÜLDÜ!
18 Mayıs 2021 - 11:09
19 gün süren tam kapanma süreci dün sona erdi. Haftanın ilk gününde Çanakkaleliler de kendilerini sokaklara attı. Bankada işleri olan vatandaşlar uzun kuyrukla oluştururken, açılan iş yerleri de 19 gün aranın ardından siftahlarını yaptı. Çarşı Caddesinde sosyal mesafe yalan oldu.
KORDONUN KAPALI KALMASINA TEPKİ
Öte yandan bazı kısıtlamalara ise devam ediliyor. Sahil şeritleri ve kordon boyları hala kapalı durumda. Yeni normalleşme sürecinde kısıtlamaların bir kısmının kaldırılması ancak kordon boylarının kapalı olması merkezin daha kalabalık ve iç içe olduğu yorumlarına neden oldu. Vatandaşlar kordonun açılması gerektiğini sosyal medya hesaplarından paylaştı.
TABLO BİRAZ ÇELİŞKİLİ
Prof. Dr. Alper Şener ise yeni normalleşme ile ilgili şu yorumu yaptı, “Çok özel bir sebebi yok ise- kademeli normalleşme diyorsak adına aynı önlemlere devam biraz tablo ile çelişkili. Çanakkale’de olgu sayısı en fazla azalan illerden- Sayın Bakan’ın açıklamasından anladığım… Aşılama oranında da en yüksek illerden birisi yine Çanakkale. Açık hava mesafe korunduğu sürece en güvenli alan. En azından aşılı büyüklere açılması? Şık olurdu- diye düşündüm. AVM’ler konusu çok karışık- ama şunu söyleyeyim açık alanı olduğu için güvenli bulunmuş olabilir”
Kısıtlamaların ise bu şekilde ne kadar süre devam edeceği ise belirsizliğini koruyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum