Reklam

KONUT VE TAŞIT İLANLARINA YENİ DÜZENLEME

Ticaret Bakanlığı emlak ve ikinci el motorlu kara taşıtları ticaretinde yeni düzenlenmeler getirildiğini duyurdu.

KONUT VE TAŞIT İLANLARINA YENİ DÜZENLEME
31 Ağustos 2023 - 11:41
Son zamanlarda emlak ve taşıt piyasasında yaşanan artan fiyatlara ilişkin yönetmelik değişikliği Resmi Gazetede yayımlandı. Yeni düzenlemeye göre ilan sitelerinde sahte hesaplar üzerinden ilanlar verilmesinin önüne geçilmesi amaçlanmıştır. Emlak komisyoncuları ve oto galericileri sahip oldukları yetki belgeleriyle doğrulama yapıp taşıtı veya taşınmazı ilana koyabilecekler.
Ticaret Bakanlığı’nın konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Son zamanlarda ilan sitelerinde gerçeği yansıtmayan, fiyat şişirmeleri ve aldatmacaları içeren ilanlar yoluyla, taşınmaz ve ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinde vatandaşlarımızın mağdur edildiğinin gözlemlenmesi ve bu konuda çokça artan şikayetlerin bildirilmesi üzerine, söz konusu etik dışı ve yanlış uygulamaları ve mağduriyetleri ortadan kaldırmak amacıyla, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte ve İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte değişikliğe gidilmesi zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Söz konusu yönetmeliklerde yapılan değişiklikler neticesinde, ilan sitelerinde kendi açık kimliğini gizleyerek sahte hesaplar üzerinden ilan verilmesinin engellenmesi amaçlanmıştır” ifadeleri yer aldı.
“100 BİN TL’YE KADAR İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK”
Bahse konu olan yönetmeliklerde yapılacak değişiklikler ile mevzuata aykırı davrananlar hakkında her bir aykırılık için 10 bin TL’DE 100 bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanacak.
Emlak ve İkinci el motorlu kara taşıtları için verilen ilanlara yönelik yeni düzenleme, yayım tarihinden 2 ay sonra yürürlüğe girecek.

Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum