Reklam

KANADA'DA ÇANAKKALE RUHU ANITI'NIN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kanada’nın Newfoundland eyaletinin başkenti St. John's’da yapımı tamamlanan Çanakkale Ruhu Anıtı’nın açılışı gerçekleştirildi.

KANADA'DA ÇANAKKALE RUHU ANITI'NIN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
30 Eylül 2023 - 11:21
Açılış törenine; Dışişleri Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet YILDIZ, Newfoundland ve Labrador Eyalet Valisi Judy FOOTE, Vali İlhami AKTAŞ, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, Newfoundland ve Labrador Başbakanı Dr. Andrew FUREY, Türkiye Cumhuriyeti Kanada Büyükelçisi Esra DEMİR, Türkiye ve Kanada’dan çok sayıda resmi davetli katıldı.

Cumhuriyetimizin 100.yılında, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı koordinasyonunda I.Dünya Savaşında Çanakkale’de hayatını kaybeden Türk askerlerinin aziz hatırasını Kanada’da sonsuza kadar yaşatacak Çanakkale Ruhu Anıtının açılışının ardından protokol üyeleri tarafından Çanakkale Ruhu Anıtı’na çelenk sunuldu.
Çelenk sunumunun ardından törende, Bir dakikalık saygı duruşu sonrasında Türkiye Cumhuriyeti ve Kanada Devleti milli marşları çalındı.

Çanakkale Şehitler Abidesi ve Türk Bayrağı formlarını üzerinde taşıyan, Kültür ve Turizm Bakanlığınca tasarlanmış ve Karabük’te dökümü gerçekleştirilen Kanada’nın Newfoundland eyaletinin başkenti St. John’s’da açılışı gerçekleştirilen Çanakkale Ruhu Anıtı’nın açılış programı, fotoğraf çekiminin ardından son buldu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum