Reklam

KAMU EMEKÇİLERİ İŞ BIRAKTI

Kamu çalışanlarına yapılan yüzde 30’luk zammın ardından, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu tarafından iş bırakma kararı alındı. Çanakkale’de de 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleşirken, Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklamasında bulunuldu. Son günlerin en kalabalık eylemlerinden bir tanesi gerçekleşti.

13 Ocak 2023 - 11:44
Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Serkan Serbes ortak açıklamayı Cumhuriyet Meydanı’nda okudu. Gerçekleşen açıklamaya CHP İl Başkanlığı tarafından da destek verildi.

Yüzde 25, artı 5 zammı kabul etmiyoruz diyen kamu emekçileri, yaptıkları açıklamada, “Yüzde 15 olarak açıklamasıyla başlayan tiyatro, bu gerçekdışı rakam baz alınarak kamu emekçisine ve emekliye, adına zam bile denemeyecek bir ücret artışının reva görülmesiyle son bulmuştur. Bir müjde’ olarak duyurulan yüzde 30’luk ücret artışı kelimenin tam anlamıyla emeğimize hakaret, gerçeklere ihanettir.
Soruyoruz: TÜİK hangi ülkede yaşıyor? Bu enflasyon oranları hangi market fiyatlarına göre, hangi faturalara bakılarak belirleniyor?

Her zaman emeğin onuru için mücadele eden Birleşik Kamu İş Konfederasyonu olarak altını çiziyoruz ki kamu emekçileri bu hakareti kabul etmeyecek; etmeyeceğiz! Emeğimizi bu kadar değersizleştiren, bize sefaleti hak görenleri de bu rezil tabloda emeği büyük olan, bugün utançtan başlarını öne eğecekleri yerde kamu emekçilerini sefalete mahkûm eden ücret artışı açıklamasını avuçları kızarıncaya kadar alkışlayan sararmış sendika yöneticilerini de unutmayacağız! “ ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum