Reklam

İŞ DÜNYASINDAN ENFLASYON TEPKİSİ!

Çanakkale iş dünyasının temsilcilerinden yüksek enflasyona tepki geldi.

İŞ DÜNYASINDAN ENFLASYON TEPKİSİ!
13 Ocak 2023 - 11:49
Kentin dinamo iki odası olan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Biga Ticaret ve Sanayi Odası’ndan enflasyona, meclis salonunda tepki gösterildi. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, “Buram buram enflasyon kokuyor” dedi. Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan ise “Yüksek enflasyona sahip ülkelerin başında geliyoruz” ifadesini kullandı.
Ticaret ve Sanayi Odalarının meclis toplantıları gerçekleşti. Çanakkale ve Biga Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantılarında, yönetim kurulu başkanları yüksek enflasyonu gündeme getirdiler.

ÇTSO meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, “Doğalgaz… 2022 yılı birinci dönem doğalgaz fiyatlarına bakıldığında, tüketicinin bir metreküp doğalgaz için ödediği tutar bir önceki döneme göre yüzde 216.7 artarak, ortalama 1070 TL oldu. 2020 yılında 1 metreküp doğalgaz için ödediğimiz rakam ise 175 TL. Son iki yıldaki artış yüzde 609.68.
Özetle buram buram enflasyon kokan bir yıldan çıktık” dedi.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan ise, “Bugün itibari ile en büyük ekonomilerin dahi enflasyonla mücadele ettiği bir süreçte; TÜFE % 83,4 ÜFE % 151,5 ile en yüksek enflasyona sahip ülkelerin başında geliyoruz.
Böyle bir ortamda; büyük bir fedakarlıkla asgari ücrete yıllık toplamda % 80,8 gibi rekor bir artış yapılmasına rağmen; gelir vergisi tarifesinin ilk basamak tutarındaki artışın asgari ücret artışının çok gerisinde kalması, refah kaybını ne yazık ki önleyememiştir. Her geçen gün alım gücü azalmaya devam etmiştir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum