Reklam

KADINLAR ÜRETEREK GÜÇLENECEK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na (GMKA) sunularak başarılı olan “Güçlü Kadın Kooperatifleri Güçlenen Türkiye” isimli proje için imzalar atıldı.

KADINLAR ÜRETEREK GÜÇLENECEK
02 Eylül 2022 - 09:24
İmza töreni Çanakkale Biga Kaymakamlığında; Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç ile GMKA uzmanlarının katılımı ile gerçekleştirildi. Biga Kaymakamlığının sunarak destek almaya hak kazanan projede; Biga Belediyesi, Gümüşçay Belediyesi, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Biga Ticaret ve Sanayi Odası, S.S. Biga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi, İŞKUR ve Köylere Hizmet Götürme Birliği ortak olarak yer alıyor.
“ÜRETEN KADINLAR TÜM ÜLKEDE ROL MODEL OLACAK”
Proje kapsamında ilçede kurulan kooperatifin kırsaldaki sosyal yardım vasıtasıyla hayatları sürdüren kadınların dahil edilerek bütün ilçe köyleri ve merkezdeki üretimi profesyonel bir yapı altında pazarlama süreçlerinin; organize edilmesi, üreten kadın iş gücünün alanlarında uzmanlaşarak tüm ülkemizde bir rol model oluşturması, Biga ilçesinin marka değerinin ve görünürlüğünün arttırılması, kooperatif ürün bazında markalaşması, ilçe genelinde dezavantajlı kadın istihdamı ve girişimciliğinin artırılarak üretilen ürünlerin ulusal ve uluslararası pazara ulaşılabilirliğinin sağlanması hedefleniyor.
“DEZAVANTAJLI 50 KADIN İSTİHDAMA KATILACAK”
Kooperatifin üretim kapasitesinin artması ile yeni üyelerin alınması ve kooperatifin gelecek kooperatiflere bir platform işlevi görmesi sağlanarak güç birliği vizyonunun gelişimi sağlanacak. İlçede kurulu Biga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi üyelerinin yanı sıra köylerde yaşayan dezavantajlı kadınlara yönelik; arıcılık ürünleri, el sanatları üretimi, süt ürünleri ve unlu mamulleri eğitimleri sağlanarak üretime katılımlarının sağlanması planlanıyor. Proje sayesinde en az 50 kadının kooperatif vasıtasıyla üretime dahil olmaları sağlanacak.
Süresi 18 ay olarak belirlenen projede yaklaşık 1.487.582 TL. proje bütçesinin 1.264.445 TL.’si GMKA tarafından desteklenecek.

Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum