Reklam

BARO BAŞKANI AV. AYDIN'DAN SERT KONUŞMA!

Adli Yıl Açılış Töreni Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Çok sayıda avukatın katılımı ile gerçekleşen Adli Yıl Açılış Töreni’nde, Çanakkale Barosu Başkanı Av. Soner Aydın konuşmada bulundu.

02 Eylül 2022 - 09:18
Başkan Aydın, sert bir konuşma hazırlarken, “Bu yıl daha iyi olacak diyebilen var mı? Olmazsa olmazlarımızın çok uzağındayız. Adalet mi kaldı ki yılını açalım” ifadelerini kullandı.
Çanakkale Barosu Cumhuriyet Meydanında adli yıl açılış konuşması gerçekleştirdi. Gerçekleşen basın açıklamasını Çanakkale Barosu Başkanı AV. Soner Aydın yaptı. Avukatlar adli yıl açılış konuşmasına yoğun katılım gösterirken, Avukatların yaşadığı ekonomik sorunlar, şiddet, gündeme getirildi. Başkan Aydın, Avukatların şiddete uğramasına tepki gösterdi.

Çanakkale Barosu Başkanı Av. Soner Aydın,” Bu yıl daha iyi olacak diyebilen var mı? Aslında her başlangıç heyecanlıdır, insana ümit verir, moral katar. Ama maalesef bugün de yargıya, adalete, mesleğimize dair beklentilerimizin, olmazsa olmazlarımızın çok uzağındayız. Hatta durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor.
Bu nedenlerle 81 ilin baro başkanları olarak, yıllardır aynı şeyleri söylemenin muhataplarımızda karşılık bulmaması sebebiyle, “belki tersini yaparsak bizleri duyabilirler diye” bu yıl adli açılış töreni yapmamayı bile uzun süre tartıştık. Çünkü artık ortada törenlik bir durum da görünmüyor. Adalet mi kaldı ki yılını açalım.
Bakınız bu olumsuz iklimde 2021 yılında 7 meslektaşımız hayatına son verdi. Bu yıl durum daha da vahim. Çünkü daha ağustos ayı itibarıyla bu sayı 8’i buldu. Öte yandan, her yıl ortalama 60 avukat öldürülüyor ya da fiziki saldırıya uğruyor. Üstelik bu sayılar sağlık çalışanlarının uğradıkları saldırılardan çok daha fazlayken, avukata yönelen şiddet çoğu zaman haber bile olmuyor.
Daha da trajik olanı, 28 Ağustos’ta, 3 gün önce Van’da bir meslektaşımız, bir düzensiz göçmenin ifadesi için gittiği hastanede, sırf tedavi durumunu sordu diye iki doktorun ağır hakaretlerine maruz kaldı ve hastaneden atıldı.

Her gün maruz kaldığımız binlerce hakaret, tehdit ve şantajlar ise bildirilmiyor bile. Oysa sadece Avukatlık Kanunu’nun 57. maddesinde yazan“…avukata karşı işlenen suçlar hakkında, bu suçların hakimlere karşı işlenmesine ilişkin hükümler uygulanır.” hükmü etkin bir şekilde hayata geçirilse, sonraki bir çoğunun önüne kendiliğinden geçilebilir.
Üstelik, son 1 yıldır yaşadığımız yüksek enflasyon ve 3-4 katlık anormal fiyat artışları üzerimize daha ağır yükler getirdi. Ama Avukatlık ücret tarifemiz, adli yardım ücretlerimiz ve CMK tarifemiz hala 2021 rakamları üzerinden uygulanıyor” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum