Reklam

İSKENDEROĞLU, ADAY TANITIMINDA KONUŞTU

“Mayıs ayında su fiyatlarına yüzde 50 indirim” “Toplu taşımada hem indirim, hem değişim”

İSKENDEROĞLU, ADAY TANITIMINDA KONUŞTU
12 Şubat 2024 - 11:39
Cumhur ittifakı Çanakkale Belediye Başkan adayı Jülide İskenderoğlu, aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, ilk belediye meclisi gündemi için ipuçları verdi.
İskenderoğlu, İÇDAŞ Kongre Merkezinde düzenlenen aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, “Çanakkale'mizin geleceğini birlikte şekillendirecek bir yolculuğun başlangıcında bir araya gelmiş bulunuyoruz. Birlikte yönetme felsefesi, yönetim anlayışımızın temelini oluşturacak. Bu vizyonla, Çanakkale'mizi sadece fiziki anlamda değil, sosyal ve kültürel anlamda da geliştirmeyi hedefliyoruz. Bizler, sizlerin sesine kulak vererek, her bir Çanakkaleliyi kucaklayarak, şeffaflık içinde ve katılımcı bir yönetim anlayışı ile hareket edeceğiz. Yönetimimizde her kesimden insanımıza yer verecek, gençlerimizin enerjisinden, kadınlarımızın ferasetinden, yaşlılarımızın tecrübesinden ve engelli vatandaşlarımızın azminden güç alacağız” dedi.
Projelerini 9 Mart’ta açıklayacağını belirten İskenderoğlu, 31 Mart sonrasına dair ipuçları da paylaştı. Jülide İskenderoğlu, şunları söyledi; Yaklaşık 1 aydır, Çanakkale’yi sokak sokak, kapı kapı geziyoruz. Ve gördük ki, Çanakkaleli hemşehrilerimiz de bizimle aynı fikirde. Tüm hemşehrilerimiz, kentin kendine has özelliklerini muhafaza ederek daha temiz, daha rahat, daha mutlu bir yer olmasını istiyor.
Projelerimizi belirlerken, Çanakkale'mizin doğal ve tarihi dokusunu korumayı, sürdürülebilir kalkınma prensipleri doğrultusunda hareket etmeyi önceliklendiriyoruz. Eğitim, sağlık, ulaşım, sosyal hizmetler ve daha birçok alanda, her bir Çanakkalelinin yaşam kalitesini yükseltecek projeleri hayata geçireceğiz. Bununla birlikte, kültür ve sanatın şehrimizin sosyal hayatında daha fazla yer alması için çalışacak, gençlerimizin ve çocuklarımızın yeteneklerini keşfedebilecekleri, geliştirebilecekleri ortamları oluşturacağız.
Tam 1 yıl önce, 6 Şubat’ta asrın felaketi dediğimiz çok büyük bir afet yaşadık. 11 şehrimizi yıkan depremler, hepimizi derinden etkiledi. Yüzlerce kilometre uzakta olsak da, hepimizin yüreği deprem bölgesindeki kardeşlerimizle birlikte sarsıldı.
Deprem, ülkemizin bir gerçeği.. Sosyal konutlar da Çanakkale’nin acı gerçeği.. Her seçim döneminde belediyenin hatırladığı, ancak seçimden sonra ne çözdüğü, ne çözdürdüğü bir sorun. Biz diyoruz ki; Belediyenin buradan gelecek 3-5 konuta ihtiyacı yoktur.
Kıymetli hemşehrilerim, 31 Mart’ın hemen sonrasında, mazbatamızı aldığımız gün, sosyal konutların önünde olacağız. Çanakkale Belediyesi olarak, kira ve taşınma desteği dahil her türlü desteklemeyle hızla buradaki yenileme projesine başlayacak, en kısa zamanda sahiplerine teslim edeceğiz. Hemen ardından, aynı sistemi, kentimiz genelinde uygulamaya başlayarak, Çanakkale’yi depreme dirençli bir kent haline getireceğiz.
Bunun artık ötelenecek, seçim malzemesi yapılacak, pazarlık konusu edilecek bir tarafı yoktur.
Çanakkale, vatandaşına Türkiye’nin en pahalı suyunu satan şehirlerden birisi.. Çok değil ilk belediye meclisinde, Çanakkale’de su fiyatını indiriyoruz.
İlk yapacağımız Belediye meclisinin 1. Gündem maddesi sosyal konutlar, 2. Gündem maddesi su fiyatları…
1 ayda çözeceğiz… Mayıs ayında, bugün ödediğiniz su faturasının yarı yarıya düştüğünü göreceksiniz.
Çanakkale’de ulaşım sorunu yok. İş bilmezlik var… Toplu taşımada Çanakkale, kilometre bazında en pahalı ulaşım hizmetini veren şehirlerden birisi… İlk belediye meclisinde çözüyoruz. Hem vatandaşımızı hem otobüs sahiplerini mutlu edecek bir şekilde bu konuyu 1 ay içerisinde hallediyoruz. Mayıs ayında, Çanakkalelilerin toplu ulaşıma ödediği ücret de azalıyor…
Hemen sonrasında, daha hızlı, daha güvenilir, daha az maliyetli bir toplu ulaşım sistemini Çanakkale’mize kazandırıyoruz.
Sonu herhangi bir yere ulaşmayan, yarısı trafikte yarısı kaldırımda, hatta mekanların masaları arasında maviye boyalı alanlar değil; gerçek bisiklet yollarıyla, bisikletinizle güven içerisinde bir yerden bir yere ulaşabildiğiniz bisiklet yollarıyla, ulaşım alternatiflerini artırıyoruz.
Biliyorum ki, tüm bu hedeflere ulaşabilmek için en önemli güç, siz değerli hemşehrilerimin desteği ve katılımıdır. Bu yüzden, yönetim sürecimizin her aşamasında sizlerle iletişim halinde olacağız, fikirlerinizi ve önerilerinizi dikkate alacağız. Gelin, Çanakkale'mizi hep birlikte yönetelim, hep birlikte daha güzel yarınlara taşıyalım.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum