Reklam

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI ÇTSO'DA YAPILDI

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş Başkanlığında ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapıldı.

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI ÇTSO'DA YAPILDI
21 Temmuz 2022 - 11:26
Toplantıya; İŞKUR İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ferhat Güvel, Ticaret İl Müdürü Hakan Tuncerli, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker, ÇOMÜ Biga İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Celil Sezgin, ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri hazır bulundu.
Gündem maddeleri arz edilerek başlanan toplantıda ilk olarak, tarımsal alandaki gelişmeler ve istihdamda yaşanan problemler gündeme getirildi.
Tarım faaliyetlerinde çocuk işçiliği ve genç istihdamı konularının değerlendirildiği toplantıda, Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerin Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyon’a gönderilecek engelli projeleri hakkında bilgilendirme ve sunumların yapıldı.
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, açılan kurslar ile Toplum Yararına Programlar’ın (TYP) onaylanması ve Aktif İşgücü Yönetmelik Değişikliği ile 2022 Nisan-Mayıs-Haziran dönemlerine ait denetim raporlarının Kurul’a sunulmasının ardından, kurum kuruluş temsilcilerinin görüş ve önerileri ile son buldu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum