Reklam

ÇANAKKALE, İZMİR VE İSTANBUL'U SOLLADI

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı tarafından, öğrenci dostu üniversite şehirleri sıralaması yayınlandı. Yayınlanan sıralamaya göre Çanakkale, Eskişehir, Ankara, Antalya’nın arından 4’üncü sırada yer aldı. Çanakkale öğrenci dostu şehirler sıralamasında üst sıralarda yerini sağlamlaştırdı.

ÇANAKKALE, İZMİR VE İSTANBUL'U SOLLADI
21 Temmuz 2022 - 11:27
Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı tarafından, 2022 yılı öğrenci dostu üniversite şehirleri sıralaması yayınlandı. Yapılan çalışmada, iller tek tek puanlandırılırken, başarılı iller A+ olarak yerlerini listede aldılar.
Yapılan çalışmada Eskişehir zirvede bulunurken, Eskişehir’i komşusu Ankara ve bir Akdeniz’in dinamosu olan Antalya izledi. Bu üç şehrin ardından ise Çanakkale, Muğla, İzmir ve İstanbul’u sollayarak, öğrenci dostu şehirler arasında 4’üncü sıraya yerleşti.
Çanakkale’nin puanı 89 olurken, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’da, konuyla ilgili duygularını paylaştı.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, gerçekleşen araştırmanın sonuçları ile ilgili bir değerlendirmede bulundu. Başkan Gökhan yapmış olduğu değerlendirmede, “Üniversite Araştırmaları Laboratuvarının araştırmasına göre kentimiz A+ (plus) düzeyindeki Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri (2022) arasında ilk sıralarda yerini aldı.
Kentimizi tercih eden ve yeni dönemde tercih edecek tüm öğrenci arkadaşlarımıza; bu güzel sonucun önemli bir parçası oldukları için ayrıca öğrencilerimizi kendinden, kentinden bir parça gördükleri için tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum