Reklam

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU BAYRAMİÇ'TE TOPLANDI

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Bayramiç İlçesinde Vali İlhami AKTAŞ başkanlığında yapıldı.

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU BAYRAMİÇ'TE TOPLANDI
27 Ocak 2021 - 14:30
Toplantıya; Vali Yardımcısı- Bayramiç Kaymakam Vekili Hakkı Uzun,   Çanakkale İli Merkez İlçe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren, ÇOMÜ İİBF Dekanı Prof. Dr Bünyamin Bacak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü  Muhammet Mermer,   Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ferhat Güvel, Ticaret İl Müdürü Hakan Tuncerli, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, , Güney Marmara Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Recai Başaran, sendikalar, özel sektör temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 
2020 yılı faaliyet raporunun görüşülüp onaylandığı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında; 2020 yılı İşgücü Piyasası araştırma raporu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz tarafından kurula sunuldu.
2021 yılı eğitim planının görüşülüp onaylandığı toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü koordinasyonunda işlemlerini gerçekleştiren Mesleki Bilgi Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri alt çalışma grubunun 2021 yılı için yapılmasını hedeflediği “ Mesleki Tanıtım Günleri” kurul onayına sunuldu. 
2021 yılı “Kariyer Günleri” faaliyet planlamasının da ele alındığı toplantıda “ Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü”  kapsamında Çanakkale Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Nuray Gümrükçü  tarafından kurula bilgi verildi. 
Ticaret Bakanlığı’nın Kooperatifçilikle ilgili desteklerinin Ticaret İl Müdürü  Hakan Tuncerli tarafından anlatıldığı toplantıda, illerin gelişmişlik endeksinde Bayramiç ve Yenice’nin durumu ve teşvik  mevzuatında değişiklikler konusunda Güney Marmara Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Recai Başaran tarafından katılımcılara bilgi verildi.
Yapılan değerlendirmelerin ardından İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, 2020 Ekim, Kasım Aralık dönemi denetim raporlarının kurula sunulması oda, borsa, sendika, özel sektör ile kurum ve kuruluş temsilcilerinin görüş ve önerilerini sunmasıyla sona erdi. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum