Reklam

HASTANEDE DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK

1-7 Ekim tarihlerinde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Emzirme Haftası olarak kutlanıyor. Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde ise günün anlam ve önemine binaen etkinlik gerçekleştirildi. Gerçekleşen etkinliğe İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk de katıldı.

HASTANEDE DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK
03 Ekim 2023 - 12:57
Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi tarafından konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede, “Bu haftanın amacı; tüm dünyada anne sütü ile beslenmeyi desteklemek ve yaygınlaştırmaktır. Anne sütü, yenidoğan bebeklerin ihtiyacı olan tüm besin öğelerini içermektedir. Dünya Sağlık Örgütü’ ilk altı ayda sadece anne sütü ile iki yaş ve sonrasına kadar da tamamlayıcı beslenmeyle beraber anne sütünün alımını önermektedir. Bu konuda anneler cesaretlendirilmeli, desteklenmeli ve özendirilmelidir.

1992 yılından bu yana “Bebek Dostu hastane” ünvanına sahip hastanemizde 1-7 Ekim Emzirme Haftası etkinlikleri çerçevesinde hastanemizde anne sütüyle beslenmenin önemini vurgulamak ve halkımızı bilinçlendirmek amaçlı stant kuruldu.

Bu seneki rengin fuşya olarak belirlediği, çok sayıda davetlinin katıldığı şölen havasında geçen etkinliklere İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Aslı Okan, Başhekim Op. Dr. Hasan Keser, hastane yönetimimiz ve çalışan annelerimiz katıldı.

Etkinlikler kapsamında hastanemizde çalışan ve bebeğini sadece anne sütüyle besleyen annelerimize teşekkür belgeleri ve küçük hediyeler takdim edildi” ifadeleri yer aldı.

Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum