Reklam

GÖKYÜZÜ GÖZLEMLENECEK

Balıkesir ve Çanakkale’de düzenlenecek “Güney Marmara Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri” ile uzay meraklıları unutulmaz anılar biriktirecekleri yeni bir gökyüzü keşfine çıkıyor.

GÖKYÜZÜ GÖZLEMLENECEK
20 Temmuz 2023 - 11:41
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) öncülüğünde kırsal ekonominin geliştirilmesi faaliyetleri kapsamında 2022 yılında bölgenin en büyük gökyüzü gözlem etkinliği Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Sındırgı Kaymakamlığı ve Sındırgı Belediyesi katkılarıyla ışık kirliliğinin olmadığı Alaçam Dağlarında düzenledi.
Bu yıl kapsamı geliştirilen etkinlikte Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi iş birliğinde katılımcıları derin uzay gözlemleri, astrofotoğrafçılık, eğitimler, sunumlar, atölyeler ve yarışmaların oluşturduğu eğlenceli ve öğretici programlara sahip Balıkesir ve Çanakkale’de iki ayrı gözlem organizasyonu bekliyor.
Balıkesir etkinliği Marmara ve Ege Bölgesinin en karanlık noktalarından birinde, 11-13 Ağustos tarihlerinde Sındırgı Sarıcaova yaylasında gerçekleştirilecek. Teleskop ile yapılan gözlemlerin yanı sıra, perseid meteor yağmuruna denk gelen tarihi sayesinde katılımcılar etkinlikte çıplak gözle meteorları izleyebilecekler.
Çanakkale etkinliği 2001 yılında kurulan ve kuruluşundan bugüne astrofizik alanında başarılı çalışmaların gerçekleştirildiği Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi’nde 26 Ağustos tarihinde gerçekleşecek. Gökyüzü meraklılarını buluşturacak etkinliklerde uzman gökbilimciler yanında amatör gökbilimciler de yer alacak. Teleskoplarla gözlem yanında farklı etkinliklerle tüm katılımcılar gökyüzüne yönelecekler.

Kaynak: Çanakkale Kalem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum