Reklam

AKÇANSA'DAN SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRÜN HAREKETİ

Akçansa, iklim hedefleri doğrultusundaki sorumlu yaklaşımını sürdürülebilir ürün hareketi girişimiyle destekliyor.

AKÇANSA'DAN SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRÜN HAREKETİ
20 Temmuz 2023 - 11:30
Şirket, ‘Green Formulation’ konseptiyle duyurduğu yeni girişimi kapsamında, iklim ve çevreye saygının güç ile birleştiği sürdürülebilir çimento ürünlerini ‘Green For Cement’, düşük karbonlu sürdürülebilir hazır beton ürünlerini ise ‘Green For Concrete’ başlıkları altında topladı.      
Akçansa, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında, alternatif hammaddeleri kullanarak düşük klinkerli ve düşük karbonlu yeni ürünler geliştirme yönünde önemli bir girişim başlattı.
Şirket, yeni sürdürülebilir ürün hareketi kapsamında sürdürülebilir çimento ürünlerini ‘Green For Cement’, sürdürülebilir hazır beton ürünlerini ise ‘Green For Concrete’ başlıkları altında sınıflandırdı. Buna göre düşük karbonlu ‘Actioncem’, çevresel etkilere karşı dirençli ‘Solidcem’ ile yüksek dayanım ve dayanıklılığa sahip ‘Duocem’ sürdürülebilir çimento ürünleri olarak Green For Cement ürün kategorisinde yer alıyor. 
Akçansa’nın müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdiği, sürdürülebilir ve uzun ömürlü özellikleriyle katma değer yaratan hazır beton özel ürünleri ‘Performix’, ‘Solidmix’, ‘Hidromix’, ‘A+Beton’, ‘100+Beton’ ve ‘Yolbeton’ ise ‘Green For Concrete’ başlığı altında özel ürün kategorisinde yer alıyor.
Sürdürülebilir teknolojilerin kullanılarak mümkün olan en düşük karbon ayak izinin hedeflendiği yeni nesil hazır beton ürünü Ecocrete ise ‘Green For Concrete’ başlığında standart ürün kategorisinde bulunuyor.
 ‘SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HEDEFLERİMİZE DOĞA DOSTU ÜRÜNLERİMİZLE İLERLİYORUZ’
Bulundukları tüm bölgelerde ‘Gelecek için sorumlu çalışma’ prensibiyle çalışmalarına devam ettiklerini belirten Akçansa Genel Müdürü Vecih Yılmaz üstlendikleri inisiyatifle sürdürülebilir yarınlar için önemli bir adım daha attıklarını söyledi. Yılmaz şöyle devam etti; “Akçansa olarak gelecek yolcuğumuzu ‘insan’, ‘inovasyon’ ve ‘çevre’ odaklı faaliyetlerimizle sürdürüyoruz. Küresel iklim krizi ile mücadelede attığımız adımları ve çevre dostu örnek uygulamalarımızı sürekli olarak geliştirmeyi hedefliyoruz. Sürdürülebilir Ürün Hareketi girişimimiz ile üretim ve kalitenin temel performans parametrelerinden ödün vermeden, doğaya saygılı ürünlerle sürdürülebilirlik hedeflerimizi destekliyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız artarak devam edecek”.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum