Reklam

GMKA'dan Hibe

GMKA'dan Hibe
07 Mayıs 2013 - 11:10

Güney Marmara Kalkınma Ajansı 2013 Mali Destek Programları sonuçları belli oldu. Çan Belediyesi'nin Turizmde Rekabetçiğin Arttırılması Mali Destek Programı kapsamında hazırlayıp sunduğu “Termal Kent Çan” isimli proje başarılı bulunarak 450.000 TL'lik hibe almaya hak kazandı. GMKA Kasım ayında Sosyal Kalkınma, Turizmde Rekabetçiğin Arttırılması ve Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi olmak üzere 3 farklı temada toplamda 16 milyonluk çağrı ilanına çıkmıştı.    

 Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Çan Belediyesi olarak her alanda çalışmaya, her alanda seslerini yükseltmeye devam ettiklerini belirterek; “Biz zamanında Belediyemize çeşitli kurumlardan hibe kazandıracağımızın sözünü de vermiştik ve çok şükür ki şimdi bu sözümüzü de yerine getirdik. Belediyemize ciddi anlamda bir hibe kazandırdık. Bu da Çan Belediyesi adına bir ilktir” dedi.

 

            Başkan Kuzu: “Turizmde Rekabetçiğin Arttırılması Mali Destek Programı kapsamında başvuruda bulunduklarını belirterek, projemiz tamamen Çanımızın marka bir termal şehir olarak tanıtımına yönelik olarak hazırlanmıştır. Bizim amacımız; Çan Belediyesi Termal Otelimizle, Çan Belediyesi Termal Konutlarımızla birlikte ilçemizi termal bir turizm merkezi haline getirmek ve Çanımızı da gerek bölgemizde gerek Türkiyemizde tanıtmaktır. Bu amaç doğrultusunda GMKA'ya başvuruda bulunduğumuz Termal Kent Çan isimli projemiz başarılı bulunmuş ve 450.000 TL hibe almaya hak kazanmıştır” dedi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nca yapılan açıklamada ise hibe almaya hak kazanan projelerle sözleşme sürecinin bu hafta içerisinde başlanacağı belirtildi. GMKA proje faydalanıcılarına yönelik olarak Balıkesir ve Çanakkale'de olmak üzere 2 farklı yerde sözleşme süreci hakkında bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.


YORUMLAR

  • 0 Yorum