Reklam

Adem Özköse ÇOMÜ'de Öğrencilerle Buluştu

Adem Özköse ÇOMÜ'de Öğrencilerle Buluştu
07 Mayıs 2013 - 10:38

Çomü İlahiyat Fakültesi Öğrenci Konseyinin Düzenlediği Âdem Özköse'nin konuşmacı olarak katıldığı  ''Bir Seyyahın Anıları'' konulu konferans Süleyman Demirel Konferans Salonunda gerçekleşti.

Programa sözlerin en güzeli olan Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlandı. Ardından Çomü İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilci Kurulu Başkanı Hasan Birsen selamlama konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında şöyle dedi: Âdem Özköse denildiğinde akla ilk gelen ümmete yaptığı yolculukları özelliklede Suriye geliyor, bildiğimiz üzre Suriyede eli kanlı dikdatör zalim Esed ve onun gayri meşru rejimi bulunmaktadır. Filistin, Irak, Keşmir, Afganistan, Çeçenistan, Myammar bizim için neyse Suriyede bizim için odur, Suriyede olan olaylar bizleri ilgilendiriyor, çünkü biz Hz peygamberin ümmetiyiz ve 1915'te onlar buraya destek çıktılar yardım ettiler. Şimdide sıra bizdedir, ahde vefa zamanı gelmiştir. Bazı sivil toplum örgütleri, kuruluşları ve vakıfların düzenlediği programlara gerekirse maddi açıdan, sms yollayarak,ilaç gönderek destek vermeliyiz. Yedi düvele karşı meydan okuduğumuzda onlar burdaydılar ve şehit oldular. Buraya gelip şehit olanların torunları şuanda Esed güçleri altında inim inim inletiliyor. Esed yönetimi babasından kendisine kalan en acımasız öldürme yöntemlerini en usülsüz işkenceleri masum Suriye halkı üzerinde uyguluyor. Onlar yabancı değil biz kardeşiz. Geliboluda bizim atalarımızla onların ataları aynı şehitlikte yatıyor. Biz kardeşiz ve kardeşlerimizin katledilmesine müsade etmemeliyiz. Davetimiz kırmayıp geldiğiniz için başta Gazeteci Yazar Adem ÖZKÖSE'ye ardından siz değerli konuklarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

Programın devamında İlahiyat Fakülteleri öğrencilerinden Ömer UĞUZ Mehmet Akif'in ''Tükürün'' şiirini okudu Sinan TOKLUCU ise zor durumda olan İslam ümmeti için bir dua ettikten sonra sahneyi Gazeteci-Yazar Adem ÖZKÖSE'ye bıraktılar. Âdem ÖZKÖSE Suriyedeki katliamlara değinerek şunları söyledi: Suriyede insanlık dramı işleniyor orada insanlar herkesin ajan olacağından şüpheleniyor çok sıkı bir baskı var Esed rejmine orada başkaldırmak oldukça cesaret gerektiren bir iştir. Oradaki dalga bir genç insanla başladı. Burada çoğunuz genç delikanlı kişilersiniz ve üniversitede okuyorsunuz üniversite demek insanların özgür bir şekilde düşüncelerini ifade edecek bir platformdur. Herkesin dertlenmesi gereken bir derdi olması lazım, kimininki ümmetin dertleriyle dertlenmek, kimininki insanların sıkıntılarına derman olmak olması lazımdır. Yarın Allahın huzuruna çıkacağımız zaman güzel bir hikâyemizin olması lazım

Özköse şöyle devam etti: Suriyede esaret altında kaldığı günlere değinerek orada insanlara hiçbir değer verilmiyordu çeşitli işkencelerle insanlarda almak istediği şeyleri öğrenene kadar işkencenin şiddetini artırarak devam ediyorlar. Orada gözaltına alınan insanla görüşmeyi geçin o kişi nerde demek bile ölüm, işkence sebebidir. Orada yaşadığı ve gördüğü bazı olayları anlattığı sırada bazı konuklar gözyaşlarını tutamadı. Programın sonunda İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr Osman Demir plaketini takdim etti. Program çıkışındada kitaplarını imzaladı Çanakkale öğrencilerine unutulmaz bir konferans verdi.




YORUMLAR

  • 0 Yorum