Reklam

GELECEĞİN ENERJİ PROFESYONELLERİ BULUŞTU

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Balıkesir Üniversitesi’nin iş birliğinde, Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen, AB destekli Yenilenebilir Gençlik Enerjisi (RE-You) Projesi kapsamında düzenlenen “RE-You” Projesi Kariyer Fuarı, bugün ÇOMÜ ev sahipliğinde Dardanos Yerleşkesinde başladı.

GELECEĞİN ENERJİ PROFESYONELLERİ BULUŞTU
12 Ağustos 2023 - 11:37
9 Mayıs’ta başlayan ve 12 ay boyunca devam edecek olan Avrupa Beceriler Yılı’nda, dijital ve yeşil teknolojiye odaklanarak beceri eksikliklerini gidermeyi amaçlayan Yenilenebilir Enerji Kariyer Fuarı - Kariyer Günleri kapsamında, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu üyeleri ile bir araya gelinerek Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi adına bundan sonraki fırsatlara ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

Yaklaşık 40 özel yenilenebilir enerji şirketi, kamu kurumları, STK'lar ve araştırma kurumlarının katıldığı ve stant açtığı Kariyer Fuarı’na; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu İnsani ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Laurent Guirkinger, Avrupa Birliği Komisyonu Türkiye Delegasyonu Eğitim ve Öğretim Sektörü Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Balıkesir Yatırım Destek Ofisi ve RE-You Koordinatörü Ali Koç, RE-You Projesi Takım Lideri Prof. Dr. Dusan Gvozdenac, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya,  Çanakkale İşkur İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, GMKA Çanakkale Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Recai Başaran, yenilenebilir enerji sektörünün önde gelen paydaşları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, insan kaynakları profesyonelleri, akademisyenler ve gençler katıldı.
Fuarın açılış konuşmalarını sırasıyla; RE-You Projesi Takım Lideri Prof. Dr. Dusan Gvozdenac, RE-You Koordinatörü Ali Koç, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Laurent Guirkinger ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu yaptı.

Prof. Dr. Dusan Gvozdenac açılış konuşmasında; “Bilgi öğrenmeye zemin oluşturur. Bireylere ve toplumlara adapte olabilme kabiliyeti verir ve bunun yanında hayatın çeşitli alanlarında değer kaydedebilmeleri için gereken gücü verecek olan yine bilgidir. Bilginin biriktirilip uygulanması ve yayılması, insanlık tarihi boyunca insan medeniyetinin ilerlemesinin lokomotifi olmuştur. Ümit ediyorum ki burada elde ettiğiniz bilgiler hem iş hayatınızda hem de şahsi yaşamınızda size katkı sağlar.” dedi.
Re-You Koordinatörü Ali Koç ise yenilenebilir enerji eğitimlerinin gençlere yönelik verilmesinin önemini vurgulayarak;  “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde projemizin eğitim kısmını tamamladık. Gençlerimiz burada 4 ay boyunca eğitim aldılar. Bugün gençlerimizin mezuniyet töreni ve sonrasında iş hayatına atılabilmeleri, firmalar ile bir araya gelmeleri için sizler ile birlikte kariyer gününü gerçekleştirmiş olacağız. Umarım sektördeki firmalar ile bir araya gelerek bugünü en etkin, en verimli şekilde değerlendirebilirler.” ifadelerini kullandı.
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Laurent Guirkinger “Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Balıkesir Üniversiteleriyle iş birliği içerisinde AB destekli Yenilenebilir Gençlik Enerji Projesi kapsamında düzenlediği bu önemli fuara ve kariyer günlerine katılmaktan memnuniyet duyuyorum.” dedi.

Projenin amacı ve yürütülen çalışmalar hakkında önemli bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Erenoğlu; “Yenilenebilir enerji sektörü hem çevresel hem de ekonomik açıdan çok büyük önem arz etmekte. Siz gençler bu sektörde çalışarak hem kendinize hem de ülkemize fayda sağlayacaksınız.” dedi. Konuşmasının devamında Rektör Erenoğlu,  “Proje ortağı olan iki üniversitenin sürekli eğitim merkezinin yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşu olabilmeleri için yaptıkları çalışmalar nedeniyle yetkili birim yöneticilerimizi ve çalışanlarımızı kutluyorum. Bu sürdürülebilir bir çalışma ve devamı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” ifadeleriyle, gelecekte yapılacak çalışmalara ışık tuttu.
Açılış konuşmalarının ardından protokol tarafından stantlar gezildi. Türkiye’nin yenilenebilir enerji üretim potansiyeli en yüksek, rüzgâr, biyogaz, güneş gibi yenilenebilir enerji kaynakları açısından oldukça zengin olan Güney Marmara Bölgesi’nde yürütülen bu proje ile rüzgâr, güneş ve biyogaz güç sistemleri alanlarında 280 saatlik hem teorik hem de uygulamalı teknik ve sosyal beceri eğitimleri alan; yenilenebilir enerji sektöründe kariyer yapma hedefi olan genç mezunlar sektörün önde gelen firmalarıyla bir araya geldi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum