Reklam

Futbol Turnuvası Başlıyor

Futbol Turnuvası Başlıyor
15 Mayıs 2013 - 14:15

Çan Belediyesi tarafından bu sene dördüncüsü düzenlenen ve her sene büyük ilgi gören Futbol Turnuvası başvuru tarihleri 13 MayısPazartesi başlamış olup 21 Mayıs Salı gününe kadar devam edecektir. 22 Mayıs Çarşamba günü Çan Belediyesi Meclis Salonu'nda çekilecek kuralardan sonra Çan Belediyesi 4. Geleneksel Futbol Turnuvası 23 Mayıs Çarşamba Günü Tertip Komitesinin belirleyeceği saatte başlayacak.

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu Çan Belediyesi 4. Geleneksel Futbol Turnuvası hakkında yaptığı basın açıklamasında:

“DEĞERLİ KATILIMCILAR;

Çan Belediyesi sizlerin de katılımı ve özverileri ile geçmiş yıllarda düzenlemiş olduğumuz futbol turnuvası beğeni kazanmış kurumumuz, çalışanlarımız, bize destek olan eğitimci arkadaşlarımız ve sizlerle güzel anlar yaşamıştık. Kurumumuzun değerlendirmeleri sonucunda bu şenliği geleneksel hale getirelim anlayışı bizlerde hasıl olmuştur.            Aşağıda sizlerden de gelen önerileri de dikkate alarak düzenlediğimiz futbol turnuvasının kurallarını ve şartlarını sizlerin bilgisine sunuyoruz.

Bizim için önemli olan katılımlarınızı bekler sağlıklı, mutlu bir yaşam ve iş hayatı dileklerimle saygılar sunarım.” dedi.

Şevki UÇAR, İrfan AMUCA, Mehmet ARICI, Ünsal DİRLİK, Ersan KARA, Deniz AYHAN, Selahattin GÖGEREN,  Mevlanettin EKİNCİ, Mustafa GEZEK, Şenol EKER,H.İbrahim KIRMIŞ,Recai YILMAZ,Ömer YAMAN,Zafer TAŞKINOĞLU,  Mücahit ESİN,Mesut KARAKAYA,Mustafa İLHAN,Mustafa ERCAN,İlhan YÜKSEL , Fevzi ÇAKIR ve Necati DUMAN'dan oluşan Tertip Komitesi'nin Çan Belediyesi 4. Geleneksel Futbol Turnuvası Katılım Şartnamesi:

       Turnuvaya katılacak takımlar başvuru formunu Çan Belediyesi basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden alarak istenilen belgelerle birlikte katılım ücreti olan 200.00 TL bedeli aynı birime teslim edeceklerdir.

       Başvuru tarihi: 13.05.2013 Pazartesi günü başlayacak olup, 21.05.2013 Salı günü mesai saatinde sona erecek ve 22.05.2013 Çarşamba günü saat 17:30 da Çan Belediyesi Meclis Salonunda kura çekilişi yapılacaktır. Kura çekilişinde her takımın yöneticisi bulunmak zorundadır.

       Turnuva 23.05.2013 Perşembe  Günü başlayacak olup, Müsabaka saatleri tertip komitesi tarafından açıklanacaktır.          

1-Turnuvaya katılacak takım isimleri siyasi içerik taşımayacak. Her takım 7 as 5 yedek oyuncu olmak şartı ile toplam 12 kişi bulundurmak zorundadırlar.
2- Turnuva boyunca takımlar bildirdikleri 12 kişilik oyuncu kadrosunun dışına çıkamaz, sonradan isim yazdıramaz.
3- Müsabakaya çıkacak takımlar maç öncesi takım listelerini masa görevlilerine vermeden çıkamaz. Takım listesinde oyuncuların dışında 1 adet takımdan sorumlu yönetici 1 adet takım taraftarından sorumlu yönetici yazmak zorunda olup,muhatap bu kişiler olacaktır.
4-Maçlar 25x2 dk. Olmak üzere 5 dk. Devre arası olacaktır.
5-Müsabaka esnasında hakeme, rakip takıma veya kendi oyuncusuna küfür, şiddet ve centilmenlik dışı hareketlerde bulunan takım pozisyona göre hükmen mağlup sayılacak ve turnuvadan men edilecektir.
6-Maç günü saatinde sahada bulunmayan takım 10 dk. süre ile beklenir. Gelmediği taktirde hükmen mağlup sayılıp (3-0) müsabaka hakemi bu durumu bir tutanak ile rapor eder.
7-Müsabakalarda sarı kart gören oyuncuya 3 dakika ceza verilir, ikinci sarı kartta oyun dışı kalır ve kırmızı kart görme durumunda komite kararı ile cezalandırılır.
8-Turnuva başında oyuncuya verilen sırt numaraları turnuva boyunca geçerlidir.
9-Berabere kalınması durumunda  süre bitiminde sahada bulunan 7 oyuncudan 5'i penaltıları kullanır eğer eşitlik bozulmazsa  6 ve 7.ci Oyuncularla seri penaltılara geçilir tekrar eşitlik bozulmazsa seri penaltılar 1. penaltı atan oyuncu ile devam edilir. Eşitlik bozuluncaya kadar seri penaltılar devam eder.
10-Gruplardan çıkarken puanların eşitliği durumunda takımların kendi arasındaki maç sonucuna bakılır.
11-Eleme maçlarında (çeyrek final, yarı final ve final) beraberlik olması durumunda 8. madde uygulanır.
12-Maçta ofsayt kuralı uygulanamaz geri pas durumunda kaleci elle alamaz.
13-Turnuvada bütün takımlar sahaya forma, şort, çorap, halı saha ayakkabısı ile çıkar. Kramponlu ayakkabı ile kesinlikle oynayamaz.
14-Kırmızı kartla 3 oyuncusu ihraç edilen takım maç bitmeden hükmen mağlup sayılır.  Skor 3-0 altında ise 3-0 olur. 3-0 üzerindeyse o anki skor geçerlidir.
15-Hakemlerin kararlarına hiç kimse müdahale edemez. Hakem zor durumda kaldığı an güvenlik güçleri ve komite devreye girer.
16-Hakemlere itiraz eden oyuncular ileriye gittiği takdirde turnuvadan diskalifiye edilir.
17-Fikstür çekilişi yapıldıktan sonra kesinlikle hiçbir değişiklik söz konusu değildir. Kura çekiminden hemen sonra turnuvadan çekilmek isteyen takımlar hiçbir hak elde edemez. Maçlar başladıktan sonra çekilen takımın oynadığı ve oynamayacağı maçlar 3-0 tescil edilir.
18-Bir maçta kaleci olarak çıkacak kişi başka bir maçta oyuncu olarak oynayabilir. Maç esnasında kalecinin sakatlanması durumunda varsa yedek kaleci yoksa  oyuncu ile değiştirilebilir.
19-Her takımda lisanslı oyuncu sayısı 3 kişi olarak belirlenecektir. 1995 doğumlu olan sporcular lisanslı kategorisine girmektedir. 1996 ve üzeri doğumlu lisanslı sporcular turnuvada serbest olarak oynayabilirler.
20-Turnuvaya dışarıdan oyuncu katılamaz.
21-İlçemizde ikamet eden, okuyan, çalışan veya ilçemiz doğumlu olanlar belgelendirmek şartı ile takım kadrolarında yer alabilirler.
22-Maç oynanırken yağmur, elektrik kesintisi gibi nedenlerle iptal edilen maçlar kaldığı dakika ve skordan devam eder.
23-Bir oyuncu ilk sahaya çıktığı takım haricinde başka bir takımda daha oynadığı tespit edilirse hem kendisi hem 2. oynadığı takım turnuvadan ihraç edilir.
24-Maç(lar) hakkında itirazlar oyunun tamamlanmasından itibaren 24 saat içerisinde tertip komitesine yazılı olarak yapılır. Yapılan itirazlar 48 saat içinde tertip komitesince karara bağlanarak ilgililere bildirilir.
25-Olay nedeniyle iptal edilen maçların durum ve cezaları hakemin raporu doğrultusunda komite kararı ile belirlenir.
26-Müsabakalar fair-play çerçevesinde yapılacaktır.
27- 35 yaş üstü grubunda oynayan bir futbolcu kendi isteği durumunda 35 yaş altı grubunda da futbol oynayabilir. Oynayan kişi lisanslı kategorisine girmez.
28-Bu şartnamenin 18,19,20 maddeleri hariç diğer maddeleri 35 yaş üstü turnuva grubu içinde geçerlidir. 35 yaş üstü  kategorisinde 1978 ve üstü doğumlular oynayamaz.
29-Katılım belgeleri  35 yaş altı için;ikametgah belgesi, Nüfus cüzdan fotokopisi ve sağlık raporudur. 35 yaş üstü için; sağlık raporu ve nüfus cüzdan fotokopisidir.
30-Oyuncular için alınan sağlık raporlarından doğacak her türlü sorumluluk oyuncunun kendisine aittir.
31-Bu turnuvaya katılan tüm takımlar bu kuralları kabul etmiş sayılırlar.

ÖDÜLLER
1-Turnuva birincisi: Şampiyonluk kupası
2-Turnuva ikinci: 2.lik kupası
3-Turnuva üçüncüsü: 3,lük kupası
4-En centilmen takım: Plaket
5-Gol krallığı: Plaket


YORUMLAR

  • 0 Yorum