Reklam

Abdurrahman KUZU'nun Engelliler Haftası Mesajı

Abdurrahman KUZU'nun Engelliler Haftası Mesajı
10 Mayıs 2013 - 13:24

Türkiyemizde, toplumun tüm fertleri olarak; engelli sıfatıyla belki akrabalarımız belki kardeşlerimiz, belki arkadaşlarımız beklide kendimiz olarak mayıs ayının içinde yer alan Engelliler Haftasını kutluyoruz. Bizler biliyor ve inanıyoruz ki; böyle bir hafta kutlamanın temel amacı; toplumda engellilik konusunda duyarlılık ve farkındalık oluşturmaktır. Zira engellilik, kişinin doğuştan veya sonradan meydana gelen bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerinin belli bir kısmını yitirmesiyle oluşur. Ülkemizde milyonlarca engelli vatandaşımız var, bugün belki biz onlardan biri olmayabiliriz ama yarının bize ne getireceğini asla bilemeyiz. O sebeple özellikle bu engelliler haftasını, onları düşünmek, anlamak, empati kurmak ve onların sorunlarını dinlemek için bir zaman olarak değerlendirelim ve engellilere karşı ‘hassas olmanın ötesinde bilinçli olalım' düşüncesindeyiz.

            Engelli vatandaşlarımızı toplumla bütünleştirmek, onları topluma kazandırmak onlara sevgiyle kucak açmak hepimizin ortak görevidir.Çünkü; onların yaşadıkları sorunlar bireysel olduğu kadar toplumsaldır. Engelli yurttaşlarımızın toplumda aktif bireyler olabilmeleri için yeterlilik ve işlevselliklerini en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı olmak için çaba harcamak hepimizin sosyal sorumluluğudur.

                Değerli engelli hemşerilerim ve değerli aileleri biliniz ki; sizleri dinliyor, önemsiyor ve anlıyoruz. Herkes kadar eşit yaşamanın sizlerin hakkı, herkes kadar eşit yaşatmanın ise bizlerin sorumluluğu olduğuna inanıyor ve bu doğrultuda hareket ediyoruz.

            Bu duygu ve düşüncelerimle engelli hemşerilerimin onlara atfedilen bu haftalarını kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum