Reklam

"FAİZ ARTIŞI ESNAFA AĞIR YÜK"

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla hazine destekli olarak Halk Bankası’ndan kredi kullanan esnafların kredi faiz oranlarına yüzde 10 ila 15 aralığında bir artış yapıldı.

"FAİZ ARTIŞI ESNAFA AĞIR YÜK"
17 Mayıs 2024 - 11:27
Çan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emin Görgün, esnaf ve sanatkarların kullandığı ve borcu devam eden hazine destekli esnaf kredilerinin faiz oranlarını artırılmasına tepki gösterdi.
Çan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emin Görgün, Çan’ın Sesi Gazetesi’ne değerlendirme yaparak, “Ekonomideki olumsuzluklar kredi faizlerinin yükselmesine neden oldu. Bu yükselişte mağdur olan da yine esnaf oldu. Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerimiz aracılığıyla, Halk Bankası tarafından Esnaf ve Sanatkarlarımıza kullandırılmış olan Hazine destekli kredilerin, devam eden taksit ödemeleri, Halkbank Genel Müdürlüğünce faiz güncellemesi yapılarak, kademeli olarak 10-15 puan artırılmıştır. Kullandırılan krediler her ne kadar değişken faizli kredi olarak verilmiş olsa da, bu uygulama ekonomik anlamda zor durumda olan esnaf ve sanatkarlarımızın üstüne daha da ağır bir yük getirecektir.”
“Böylesine bir faiz yükünü, Esnaf ve Sanatkarımız kesinlikle kaldıramaz” diyen Görgün, “Bu uygulama yerine, yeni kullandırılacak olan kredilerde, kredi faiz oranlarının artırılması daha uygun. Esnaf ve Sanatkarlarımızı zora sokacak bu faiz artışının yeniden değerlendirilerek kaldırılmasını önemle talep ediyoruz” dedi.
Yeni güncellemeye göre değişen kredi faiz oranları şu şekilde:
Yüzde 7,5 ile kredi çekenlerin yeni faiz oranı yüzde 17,
Yüzde 8,5 ile kredi çekenlerin yeni faiz oranı yüzde 18,
Yüzde 9,5 ile kredi çekenlerin yeni faiz oranı yüzde 21,
Yüzde 12,5 ile kredi çekenlerin yeni faiz oranı yüzde 24,
Yüzde 15 ile kredi çekenlerin yeni faiz oranı yüzde 24,
Yüzde 17,5 ile kredi çekenlerin yeni faiz oranı yüzde 25,
Yüzde  20 ile kredi çekenlerin yeni faiz oranı yüzde 26,
Yüzde 22,5 ile kredi çekenlerin yeni faiz oranı yüzde 27,
Yüzde 24 ile kredi çekenlerin yeni faiz oranı yüzde 28,
Yüzde 25 ile kredi çekenlerin yeni faiz oranı yüzde 29 oldu.
 Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ortağı, ihtiyacı olan krediye kooperatif aracılığıyla başvurabiliyor ve böylece faiz indirimli uzun vadeli kredilere ulaşabiliyor. İşletme Kredileri, hammadde, malzeme, işletme sermayesi ihtiyacı için kullandırılıyor.

Kaynak: Çan’ın Sesi Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum