Reklam

EĞİTİMDE YENİ FARKINDALIK: YEREL OKURYAZARLIK

EĞİTİMDE YENİ FARKINDALIK: YEREL OKURYAZARLIK
19 Şubat 2024 - 14:07
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Biga Ticaret ve Sanayi Odası ve Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında Biga Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde yerel okuryazarlık anlatıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Güven'in gerçekleştirdiği sunum, eğitimcilerin dikkatini çekti.

"ÇOK CİDDİ BAŞARILAR ELDE ETTİK"
Seminerin açılışında konuşan Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen; "12 Aralık 2023 tarihinde 18 Mart Üniversitesi, Biga Ticaret ve Sanayi Odası ve Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında yapılan bu etkinlikte bizlere katkı sağlayan Prof. Dr. Bülent Güven hocamıza çok teşekkür ediyorum. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Oluşan birlik beraberlik sayesinde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak akademik, sosyal ve projeler anlamında çok ciddi başarılar sağladık.

Bu başarının oluşmasında bizlerden desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Erdinç Dolu’ya, okulların fiziksel anlamda gelişmesine katkı sağlayan Belediye Başkanımız Bülent Erdoğan’a ve her daim destekleriyle yanımızda olan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Şadan Doğan’a birlikte mesai harcadığım şube müdürü arkadaşlarıma, okul yöneticilerine ve siz değerli öğretmen arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Çok önemli bir cümle hayatıma yön vermiştir. Başarının bedelini bir dönem için ödemeyenler, başaramamanın bedelini bir ömür boyu öderler. İşimizi iyi yapalım. Steve Jobs’ın babasının dediği gibi yaptığın bir sehpa varsa, sehpanın en altında kalan tahtayı kimse görmese bile oraya en iyi tahtayı bulup koyacaksın.

Başkası övmese de işini iyi yap, başkası görmese de işini iyi yap. Bu senin kazancının karşılığı değil, karakterinin yansımasıdır.
Daha nice güzel başarılara saygılarımla…" dedi.

"BİGAMIZ İÇİN HEDEFLERİMİZİ ULUSAL ÇAPTA BELİRLEDİK"
Seminerin açılışında konuşan Biga TSO Başkan Yardımcısı Tevfik Başarır gerçekleştirdi. Başarır konuşmasında; "Bigamızı ilk yüzyılını tamamlayıp ikinci yüzyılına başlarken, odamız da 50'inci yılı geride bırakarak ilk yüzyılına doğru ilerliyor. Bizler Biga Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi olarak Bigamız için hedeflerimizi ulusal çapta belirledik ve Bigamızı ikinci yüzyılın parlayan yıldızı haline getirmek için kolları sıvadık. Bunu söylerken şuna emin olabilirsiniz. Asla altını doldurulamayacak bir hedeften bahsetmiyorum. Sözü alınmış, imzası atılmış çok büyük yatırımlar var. Yönetim Kurulu Başkanımız Şadan Doğan'ın birleştiriciliği, iş bitiriciliği bizlerin işini de kolaylaştırıyor tabi bir anlamda.

Bozlar İhtisas Yat Üretimi Serbes Bölgesi, Karabiga Yat Limanı, Karabiga Konteyner Limanı, Gıda İhtisas OSB, Veterinerlik Fakültesi ve Hayvan Hastanesi, OSB genişleme sahası gibi büyük projeler hayata geçecek. Bu büyük projeler önce Bigamızın, ardından da Çanakkalemizin kaderini geriye dönüşmez bir şekilde dönüştürecek. İnşallah Biga'da birlik ve beraberlik kültürünün de yardımıyla bu projelerin hayata geçtiğini göreceğiz. Böylesi büyük projelerin yanı sıra bizim bölgemizin çok sayıda avantajlarından biri de bölgemize has ürünlerimizin olması. Bu ürünlerin coğrafi işaret tescillerini yaptırıyoruz. Ben de ürünlerimizin coğrafi işaret alabilmesi için çalışan komisyonda odamız adına görev alıyorum. Biga peynir tatlısı, Biga pirinci ve Biga nohut kahvesi coğrafi işaretini aldığımız ürünlerimiz" ifadelerini kullandı.

SEKTÖR İLE OKUL ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRMEK AMAÇLANIYOR
Eğitim programı, sektör ile okul arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan Sosyal ve Bilimsel İşbirliği Protokolü kapsamında gerçekleştirildi. Prof. Dr. Bülent Güven'in sunumuyla yapılan eğitim, farkındalık oluşturma ve yerel okuryazarlık becerilerini artırma konularında katılımcılara önemli bilgiler aktardı. Yerel okuryazarlık hakkında konuşan Prof. Dr. Bülent Güven, öğrencilerin yaşadıkları çevreyi tanımalarının eğitim süreçlerinde ne kadar etkili olduğunu etkileyici bir sunumla anlattı.

Bu eğitim programıyla Biga'daki eğitimcilerin ve idarecilerin bilgi ve becerilerini güncellemelerine, yeni yaklaşımları öğrenmelerine ve öğrencilere daha iyi bir eğitim sunmalarına katkı sağlanmış oldu.
Seminere Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Biga TSO Başkan Yardımcısı Tevfik Başarır, Biga İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Remzi Altın, Tevfik Yıldırım, Fikret Can, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Seminer sonunda katılımcılara Biga'nın coğrafi işaretli ürünlerinden ikramlar yapıldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum