Reklam

DEPREMZEDE ANNELER YILIN ANNESİ

Türk Anneler Derneği Çanakkale Şubesi olarak her yıl gerçekleştirilen Anneler Günü kahvaltı programı gerçekleştirildi.

DEPREMZEDE ANNELER YILIN ANNESİ
06 Mayıs 2023 - 13:40
Programa AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Milletvekili Adayı Jülide İskenderoğlu, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Aynur Tuna Yavaş, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Özlem Karadayı, Ak Parti Çanakkale Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Esra Yüksel, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın eşi Hale Gökhan, Çanakkale Belediye Başkan Vekili ve Meclis Üyesi Rebiye Turan Ünüvar, Deva Partisi İl Başkanı Nur Yılmaz Güngören, CHP Çanakkale 1. Sıra Milletvekili Adayı İsmet Balkan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Rıdvan Uz, İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Didem Güner, Siyasi Parti Temsilcileri, Dernek Yönetimi ve Üyeleri ile basın mensupları katıldı.

"ANNELİK GÖREVLERİN EN KUTSALI"
Etkinlikte bir konuşma yapan CHP Çanakkale 1. Sıra Milletvekili Adayı İsmet Balkan; "Bu gün burada hem baharın müjdecisi Hıdırellezi hem de yaklaşan Anneler Gününü kutlamak için toplandık. Bu nazik davetiniz karşısında çok onurlandım. Bu heyecanlı günlerde annelerimize çok iş düşüyor. Bizleri büyüten, eğiten annelerimizin anneler günü kutlu olsun. Annelik öyle bir görev ki yaşamımız boyunca aldığınız bir çok görev ve sorumluluğun en üstü ve en kutsalı. İnanıyorum ki baharın gelmesi ile her şey çok güzel olacak" ifadelerini kullandı.

"SİZE BİR ANNENİN SELAMINI GETİRDİM"
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale 1. Sıra Milletvekili Adayı Rıdvan Uz ise yaptığı konuşmada; "Bu gün sizler bir annenin selamını getirdim. Biliyorsunuz ki bizim Genel Başkanımız bir kadın. Sizlere iletmemi özellikle istediği bir mesajı var. Son 20 yılda erkeklerin düzgün yönetemediği bu ülkeye bir kadın elinin değmesi şart oldu. Biz kadınlar her alanda başarımızı ve üstünlüğümüzü gösterdik. İnanıyorum ki bu ülkeye bir anne eli, bir kadın eli değecek ve Ülkem güneş açacak. Sizlerin arasında olmak, bunca annenin karşısında konuşmak çok zor o yüzden sizlerin ve tüm annelerin anneler günü kutlu olsun" dedi.

"ANNELERİMİN ÖNÜNDE KONUŞURKEN FARKLI BİR HEYECAN DUYUYORUM"
AK Parti Çanakkale Milletvekili ve 2. Sıra Milletvekili Adayı Jülide İskenderoğlu yaptığı konuşmada ise, "Anneler Derneğimizin bu etkinliğine katılmak ayrı bir heyecan, çünkü bende bir anneyim. Fakat bu gün burada konuşurken daha da büyük bir gurur yaşıyorum. Çünkü benim annemde burada, oda Anneler Derneğinin bir gönüldeşi. Allah bana nasip etti Gazi Mecliste, Gazi Mustafa Kelam Atatürk'ün meclisinde Çanakkale'yi temsil eden ikinci kadın Milletvekili olarak beş yıldır bu şehre, siyasi görüşünü ayırt etmeden hizmet etmeyi. Çünkü Cumhuriyet kadını olmak çok önemli bir şey. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu topraklarda adımlarının olması çok önemli bir şey, keşke tüm partilerde seçilebilir bir yerden kadın aday olsaydı. Çünkü artık biz daha çok kadınla temsil etmek istiyoruz, daha çok kadın belediye başkanı görmek istiyoruz, daha çok kadın vekil görmek istiyoruz Asla erkekleşmeden, çünkü yeterince erkek var. Ben Anneler Derneğini çok seviyorum, bu ekibe hizmet ettiğimde Çanakkale'ye hizmet etmiş oluyorum. Bu derneğin bendeki yeri çok ve özel. Çünkü Kurucu Şube Başkanımız da benden önceki Çanakkale'nin ilk kadın Milletvekili. Ondan sora bu görevi almak büyük bir onur ve yük" ifadelerini kullandı.

 "DEPREMZEDE ANNELER YILIN ANNESİ"
Türkiye Anneler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Belgin Akpınar yaptığı konuşmada; "Geçtiğimiz yıl hayata geçirmek için başvurduğumuz 'Üçüncü Yaş Üniversitesi' projemiz artık tamamlandı. Aslında 20 Mart'ta açılışını yapacaktık, ancak yaşadığımız deprem nedeni ile erteledik. Sağ olsun AK Parti Çanakkale Milletvekilimiz Jülide Hanım, On sekiz Mart Üniversitesi Rektörümüz Sedat Murat ve ekibi bizleri yalnız bırakmayarak bu muhteşem projeyi tamamladılar. Nasipse eylül ayında kayıtlarımızı alarak eğitime başlayacağız. Biliyorsunuz her yıl 'Yılın Annesini seçiyoruz. Bu yıl bir anne seçmedik çünkü acının en büyüğünü yaşayan, binlerce annemiz var. Bu yılın Anneleri Depremzede Annelerimiz. Onlar evlatlarını, ailelerini annelerini kaybettiler. Hatta anneler kendi hayatlarını hiçe sayarak, annelik görevi olan evlatlarını korurken hayatını kaybettiler. Bu nedenle yılın Anneleri Depremzede Anneler. Az önce sayın vekilimizde söyledi, kadının temsiliyeti önemli. Ben inanıyorum ki kadın vekiller, kadın belediye başkanları, kadın meclis üyeleri çoğalacak. Biz kadınlar, anneler bunu yapabilecek güçteyiz. 52 yıldır ben bu şehre hizmet eden. Her taşına, her anneye, her hane ulaşan bir kadınım. Bu şehirde kadının izi olması çok farklı bir şeydir. İnşallah bundan sonra kadın ve annenin eli her yere uzanacak" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Anneler Derneği Çanakkale Şubesi üyeleri müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum