Reklam

ÇTSO EYLÜL AYI KOMİTE TOPLANTISI YAPILDI

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Eylül ayı komite toplantısı, Eylül ayı meclis toplantısı öncesinde gerçekleşti.

ÇTSO EYLÜL AYI KOMİTE TOPLANTISI YAPILDI
16 Eylül 2023 - 11:10
Gerçekleşen komite toplantısının konuğu ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu oldu. Akademi ile Sanayi işbirliğinin nasıl ete, kemiğe büründüğü ve somut adımlarla yol kat edildiği hem komite üyelerine hem de basın aracılığı ile kamuoyuna aktarılmış oldu.

“ÜLKEMİZİN DÖRT BİR YANINDAN ÇOMÜ’NÜN TERCİH EDİLMESİ BİZLERİ AYRICA SEVİNDİRDİ”
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, “Göreve atandığından beri Sayın Rektör ile sıklıkla bir araya geldik. Enerjisi ve pozitif yaklaşımı ile üniversitenin hizmet çıtasını yükseltmesine katkı sağlayacağına gönülden inanıyorum. 2023 ÖSYS sonuçlarına göre Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin istatistikleri gurur verici. 10 Bin 380 kontenjana öğrenciler yerleşmiş ve doluluk oranı yüzde 98.59 olmuştur. Ülkemizin dört bir yanından ÇOMÜ’nün tercih edilmesi bizleri ayrıca sevindirdi. İlk 10 Bine girip üniversitemizi tercih eden öğrenci sayımız ise 69.
“ÜNİVERSİTEMİZ İLE İŞBİRLİĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
40 Bin Merkez’de, 15 Bin de ilçelerimizde olmak üzere toplam 55 Bin öğrencisi ve akademik kadroları ile eğitim ve bilime katkılarının yanı sıra il ekonomisine katkıları olan üniversitemiz ile işbirliği için çalışıyoruz. Ben üniversitemizi Çanakkale’nin en büyük fabrikası olarak görüyorum.

“NE KADAR ÇOK KİŞİYE ULAŞIRSA, O KADAR AYDINLATICI OLUR”
Bu amaçla İşbirliği Komitesi kurduk. Üniversitemizden beklentileri ölçmek, görüş ve önerileri almak için anket başlattık. Ankete katılmayan meclis ve komite üyelerimizin katılmalarını önemle rica ediyorum. Bizim için bir yol haritası oluşmuş olacak. Biz üniversiteden, üniversite bizden ne bekliyor tespit edeceğiz. Ne kadar çok kişiye ulaşırsa, o kadar aydınlatıcı olur” ifadelerini kullandı.
“YENİ EĞİTİM MODELİNİ HAYATA GEÇİRMEK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ HIZLA SÜRÜYOR”
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, “Akademisyen sayımızı gerekli alanlarda arttıracağız. Hızlı bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Yeni eğitim modelini hayata geçirmek için çalışmalarımız hızla sürüyor. Öncelikle proje ekibimizi de buraya davet ettik.
“FAKÜLTELERDE, 7+1, MESLEK YÜKSEKOKULLARINDA DA 3+1”
Yeni öğretim modelimizde, fakültelerde, 7+1, meslek yüksekokullarında da 3+1 olarak isimlendirilen, işbaşı eğitim, yani yarım dönem teorikte alınan derslerin sektörde geliştirilmesi ve uygulamasını kapsıyor. Sizin ve iş dünyamızın temsilcilerinin katkıları ile sektörde almış oldukları eğitimleri, öğrencilerimiz deneyimleme şansı elde edecekler.

“EPEY BİR YOL ALDIK”
Sanayinin her zaman dile getirdiği nitelikli ara elaman ve nitelikli eleman ihtiyacını bu sayede ülke ekonomisine kazandıracağımızı düşünüyoruz. Bizde Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri ile görüşerek, epey bir yol aldık. Projemizi geliştirdik. Bu sene içerisinde eğitim modelimizi dönüştüreceğiz.
“BU İŞBİRLİĞİNİN BÖLGEMİZİN KALKINMASI İÇİN ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ”
Üniversitemiz yürüttüğü projeleri ile bölgemizde farkındalık yaratmıştır. Üniversite-Sanayi işbirliğinin üniversitemizin önceliklerinden olduğunu belirtmek istiyorum. Bu işbirliğinin bölgemizin kalkınması için önemli olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum