Reklam

ÇTSO EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ekim ayı meclis toplantısı gerçekleşti.

12 Ekim 2023 - 12:14
Gerçekleşen toplantıda ÇTSO Meclis Başkanvekili Şerif Mutlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu önemli açıklamalarda bulundular. “Çanakkale ne yazık ki hak ettiği konumda değil” diyen Başkan Semizoğlu, “Şimdi bir Bülend Engin’imiz yok” ifadelerini kullandı. Başkan Semizoğlu aynı zamanda, “Çanakkale’mizde otopark, trafik sorunu yok diyen, master plana Çanakkale’mizin ihtiyacı yok diyen yöneticiler Çanakkale’yi yönetemez” dedi.
ÇTSO Ekim ayı meclis toplantısı, saat 16.00’da Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

“BÖLGEDEKİ İŞ BİRLİKLERİNE DE İHTİYACIMIZ VAR”
Gerçekleşen toplantıda konuşan, ÇTSO Meclis Başkanvekili Şerif Mutlu; “Ekonomik tüm verileri değerlendirdiğimizde çözüm bekleyen öncelikli gündem maddelerinde de enflasyon ve cari açık önemini koruyor.
Üretim ve ihracatımızı arttırmak için doluluk oranında da doğru politikalara olduğu kadar bulunduğumuz bölgedeki iş birliklerine de ihtiyacımız var. Tüm kurumlarımızdan, özellikle üniversitemizden, bilimden azami ölçüde faydalanmalıyız. Rektörümüzün misafir olduğu geçen ayki toplantımızda sizlere gönderilen anket çalışmamıza da lütfen katılıp değerlendirmemizi yapalım. Bu konuda yönetim kurulumuza da yol göstereceğine inanıyorum. Daha güçlü bir Türkiye için bu anlamlı uğurda hep birlikte daha çok çalışacağımıza, Türkiye yüzyılına güçlü bir şekilde gireceğimize ben inanıyorum” ifadelerini kullandı.
“ORTAK AKIL İLE ÇANAKKALE İÇİN BİR MASADA BULUŞULMASI GEREKLİDİR”
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise yapmış olduğu konuşmada, “Yerli ve milli olmak büyüyerek kalkınmamız için olmazsa olmazımızdır. Bunu her koşulda vurguluyorum. Yerelden katkı sunmak için yerelde tüm dinamiklerin, diğer tüm kimlikleri dışarıda bırakarak, ortak akıl ile Çanakkale için bir masada buluşulması gereklidir. Özel sektörün önü açılacak ki üretsin, yatırım yapsın. Küstürülmeyecek ki iş yapsın, istihdam sağlasın.
“ÇANAKKALE NE YAZIK Kİ HAK ETTİĞİ KONUMDA DEĞİL”
Burada yaşıyoruz. Bu şehirde doyuyorsak, bu şehre borcumuzu birlikte ödeyeceğiz. Çanakkale ne yazık ki hak ettiği konumda değil. 12 yıl önce başlatılıp bir arpa boyu yol kat edilemeyen bir sürü proje var. Yat limanı, fuar ve kongre merkezi, kruvaziyer limanı birçok proje…

“ŞİMDİ BİR BÜLEND ENGİN’İMİZ YOK”
Şimdi bir Bülend Engin’imiz yok. Bülend Engin eksik olmasın Çanakkale’mize İÇDAŞ vasıtasıyla kattıkları ortada. Hatta yap işlet devret ile ihaleye çıkın, kimse girmez ise ben girer yaparım demişti. Kruvaziyer limanı ve yat limanı için de bu konuşmaları yapmıştı.
Çanakkale’mizi gerçekten Çanakkale’nin sorunlarını bilen yaşayan, seçilmişlerin yönetmesini diliyorum.
“Çanakkale’mizde otopark, trafik sorunu yok diyen, master plana Çanakkale’mizin ihtiyacı yok diyen yöneticiler Çanakkale’yi yönetemez”
Çanakkale’mizde otopark, trafik sorunu yok diyen, master plana Çanakkale’mizin ihtiyacı yok diyen yöneticiler Çanakkale’yi yönetemez. Sadece yönetiyormuş gibi yaparlar. Bugün ki Çanakkale’miz ortada. Otopark sorunumuz yokmuş. Trafik sorunumuz yokmuş. Monako’nun şehir planını yapan şehir plancısı ile iletişime geçtik. Kendisi Çanakkale’nin master planını yapmaya razı oldu. Bizim belediyemiz bizim master plana ihtiyacımız yok dedi. 10 sene önce dendi.
“ALTERNATİF ARAYAN YOK”
Okulların önlerindeki karmaşayı, kalabalığı, tehlikeyi her birimiz görüyoruz. Troya Caddesi şehrin içinde kaldı. Çevreyolu da bundan 5 yıl sonra şehrin içinde kalır. Alternatif arayan yok” ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum