Reklam

ÇTSO’dan Çalışan Gazeteciler Günü Nedeniyle Kahvaltılı Toplantı

ÇTSO’dan Çalışan Gazeteciler Günü Nedeniyle Kahvaltılı Toplantı
11 Ocak 2013 - 17:20

Kemal Karakaş: AVM için talep toplamaya başlıyoruz, Vakıflar Bankası İş Merkezi’nin yeni kiracısı.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle il merkezi ve ilçelerde görev yapan gazetecilerle ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde bir araya geldi. Çanakkaleli gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan ÇTSO Başkan Yardımcıları Kemal Karakaş ve Erdal Akarsu,  Oda’nın yeni projelerini de basın çalışanlarıyla paylaştı. Kahvaltılı toplantının ardından ÇTSO Başkan Yardımcıları Kemal Karakaş ve Erdal Akarsu ile Genel Sekreter Sema Sandal gazetecilere ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezini gezdirerek, bilgi verdi.

ÇTSO Başkan Yardımcısı Kemal Karakaş toplantıda yaptığı konuşmada, ÇTSO yönetimi olarak 4 yıllık bir dönemi geride bıraktıklarını, belirterek, “ÇTSO olarak bir düşünceyi, bir yapıyı değiştirme çabası içine girdik. Çanakkale’de proje üreten ve bunları hayata geçirip, takip eden Yönetim Kurulu olarak görev yaptık. Şimdi Şubat ayında seçimler var. Aday olacak arkadaşları şimdiden kutluyorum. Umuyorum, yeni yönetimde bu yönde çalışmaya devam edecektir” dedi.

Kent merkezindeki ÇTSO İş Merkezi’ne Vakıflar Bankası’nın yeni kiracı olarak geldiğini ve Vakıflar Bankası ile İş Merkezi’ndeki ikinci banka şubesi olarak sözleşme imzaladıklarını haberini de veren Karakaş, Çanakkale’ye kent esnafının çıkarları doğrultusunda bir AVM kurulması için de somut adımlar attıklarını ifade etti.

Karakaş, kent esnafının faaliyet göstereceği bir AVM konusunda önümüzdeki 5-10 gün içinde talep toplamaya başlayacaklarını ve AVM kurmayı düşündükleri yer ile ilgili olarak Beleiye Başkanı ve yerin sahibi ile görüştükleri belirterek, “Tabi bu AVM için esnafın bunu istemesi gerekiyor. Bu da olursa, Çanakkale’de bir AVM kurmak için çalışmalara başlayacağız” diye konuştu.

Yönetim Kurulu olarak çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini, Kongre ve Fuar Merkezi’nin bunlardan biri olduğunu ifade eden Karakaş, “Burada etkinlikler düzenlenmesini, diğer yandan da OSB’nin gelişmesini istiyoruz. Şimdilik etkinliklerden bir ücret almıyoruz. Aramıza yeni katılan arkadaşımız Şefika Köse, bu merkezin daha iyi değerlendirilmesi için katkılar yapacaktır” dedi.

ÇTSO’nun bir başka projesi olan üniversite konusuna da değinen Karakaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“TOBB’un Ekonomi ve Ticaret Üniversitesi ile birlikte Çanakkale’ye üniversite kurma çalışmalarımız devam ediyor. 2015’te iki fakülte ile üniversitemiz devreye girecek. ÇOMÜ kuşkusuz Çanakkale için çok önemli ama yanında yeni üniversiteler de olmalı. İnşallah Terzioğlu Vakfı’nın kuracağı üniversite ile birlikte Çanakkale’mizde 3 üniversite olacak. Bunların ilimize büyük yararlar getireceğini umuyoruz.”

Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılı olan 2015 hazırlıklarına da değinen Kemal Karakaş, düzenleyecekleri performans yarışması ile, dünya medyasında Çanakkale’nin ismini duyuracaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

 “Çanakkale’nin Gücü adı verilecek bu yarışma, Çanakkale savaşlarını anlatan, oradaki tepelerin isimlerinin kullanıldığı bir konsept. Bir de Çanakkale Boğazı’ın kıyısında 10 metreyüksekliğe, 30 metreeninde kurulacak dev su perdesi ile Çanakkale Savaşları anlatılacak. 2015 ile ilgili olarak, yine Çanakkale’yi tanıtma amaçlı iki Çanakkale filmi çekilecek. Bir tanesi hazırlandı, kısa bir süre içinde tanıtımı başlayacak. Ayrıca İskele Meydanı’ndaki küçük ama şirin ÇTSO Merkez Binamızı da kentimizde eksikliği hissedilen bir turizm merkezine dönüştüreceğiz. Burada, kentimizin tüm turistik noktalarının anlatılacağı, tanıtılacağı bir merkez, Çanakkale ile ilgili kitapların yer aldığı bir kütüphane ve çeşitli etkinlikler için odaar yer alacak.”

ÇTSO Başkan Yardımcısı Kemal Karakaş, Yat Limanı konusunda da “Bu konuda biz görevimizi yaptık. Bu Çanakkale’nin bir projesidir. Bunu Çanakkale halkı isterse yapar. Bizim bnu Ankara’ya götürme niyetimiz yoktur. Şimdi artık bekliyoruz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın müjdesini verdiği Hektor Heykeli için arsa satın alınarak, hediye edilmesi yönünde çalışmaları da sürdürdüklerini söyleyen Karakaş, oda ve borsalarda seçim sürecine girildiğini belirterek,  “10 Şubat’ta seçimler var. Yoğun bir ay geçecek. Herkese hayırlı olsun” dedi.

ÇTSO Başkan Yardımcısı Erdal Akarsu da, seçim döneminin başladığını, NACE Kodları ile ilgili yazının Oda’ya geldiğini, buna göre komite sayısının 25’ten 21’e, Meclis üyesi sayısının da 60’tan 48’e indiğini belirtti.

Akarsu, “Biz projelerimizle buradayız. Üreten bir Yönetim Kurulu’yuz. Komiteler, başkanı seçeceklerdir. Süreç böyle işliyor” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum