Reklam

ÇOMÜ, GELECEK İÇİN DOĞRU BECERİLER KONFERANSINA DAMGA VURDU

“Yenilenebilir Enerji Sektöründe İstihdam: Gelecek İçin Doğru Beceriler Konferansı”, Balıkesir Bandırma’da gerçekleşti. Konferansa; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Rektör Vekili Prof. Dr. Fatih Satıl’ın yanı sıra RE-You Proje Koordinatörü Ali Koç, AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Doç. Dr. Ömer Cantekin, AB Türkiye Delegasyonu İnsani ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Laurent Guirkinger ile AB Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı; proje paydaşları, akademisyenler ve kursiyerler katıldı.

ÇOMÜ, GELECEK İÇİN DOĞRU BECERİLER KONFERANSINA DAMGA VURDU
21 Eylül 2023 - 11:38
Konferansın açılış konuşmasını ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Erenoğlu yaptı. Rektör Erenoğlu, ÇOMÜ, BAÜN ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı iş birliğinde ortaya çıkan Güney Marmara Bölgesi Yenilenebilir Enerji İstihdam Piyasası Analizi Raporu bulgularının paylaşılması ve sektördeki dinamiklere ilişkin bilgilerin sunulması için düzenlenen Konferansta emeği geçenlere teşekkür ederek şunları aktardı:
 “Dünyanın karşı karşıya olduğu en önemli sorunlardan biri, iklim değişikliği. İklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmek, insanlığın ortak sorumluluğudur.
Yenilenebilir enerji potansiyeli bakımından dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Türkiye; rüzgâr, güneş, hidroelektrik, jeotermal ve biyokütle gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından önemli miktarda enerji üretme potansiyeline sahip. Yenilenebilir enerji alanında nitelikli insan kaynağına duyulan ihtiyacı karşılamak noktasında ise üniversitelerimiz önemli bir rol oynuyor.
ÇOMÜ olarak, yenilenebilir enerji alanında eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerine büyük önem veriyoruz. Üniversitemiz bünyesinde, yenilenebilir enerji alanında lisans, yüksek lisans ve doktora programları bulunuyor. Üniversitemizde, yenilenebilir enerji alanında araştırma yapan birçok laboratuvar ve araştırma merkezi de bulunuyor.
Üniversitemizin yenilenebilir enerji alanındaki eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini destekleyen önemli bir proje de “Yenilenebilir Gençlik Enerjisi Projesi’dir. Bu proje kapsamında, Üniversitemizde yenilenebilir enerji alanında eğitim alan çok sayıda mühendis ve tekniker, teknik eğitimler sonunda, staj ve istihdam olanakları elde etti.”
Rektör Prof. Dr. Erenoğlu; yenilenebilir enerji alanında ihtiyaç duyulan tüm bilgi ve becerileri kazanmaya yönelik imkânları sunma kapasitesi olan ÇOMÜ’nün kapılarının, bu alanda kariyer yapmak isteyen herkese,  her zaman açık olduğunu belirtti.
Prof. Dr. Erenoğlu, yenilenebilir enerji alanında kariyer yapmak isteyenlere şu tavsiyelerde bulunarak; “Yenilenebilir enerji teknolojileri hakkında detaylı bilgiye ve beceriye sahip olmalısınız. Karşılaşabileceğiniz karmaşık problemlere hızla çözüm üretmelisiniz. İş birliğine ve iletişime açık olmalısınız. Hızla büyüyen bu sektörde kariyer yapmak sizlere kişisel ve profesyonel anlamda önemli fırsatlar sunar. Bu nedenle alacağınız eğitimler ve edineceğiniz deneyimlerin size katkı sunacağını düşünüyorum” dedi.
Açılış töreninin ardından konferans ve panellerle devam eden etkinlik kapsamında Rektör Prof. Dr. Erenoğlu ulusal ve yerel basın temsilcilerine, ÇOMÜ’nün RE-You Projesi kapsamında yürütülen ve planlanan çalışmalar hakkında ilgili bilgi verdi ve ÇOMÜ’nün AB ve GMKA temsilcileri ile yapılan görüşmelerde somut önerilerin değerlendirildiğini ve fikir birliğine varıldığını belirtti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum