Reklam

CHP İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ!

Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Güler Koçer, görevinden istifa etti. Koçer’in yerine kimin geleceği ya da seçileceği merakla bekleniyor.

CHP İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ!
24 Haziran 2023 - 19:33
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden kısa bir süre önce Milletvekili adaylığı için istifa eden Metin Ümit Ural’ın yerine atanan Güler Koçer, Ankara’da gerçekleştirilen il başkanları toplantısından döndükten sonra istifa dilekçesini İl Başkanlığı’na, dolayısı ile Genel Merkez’e verdi. Koçer’in niçin istifa ettiği ise merak ediliyor.
Bilindiği gibi il yönetim kurulu üyesiyken il başkanlığı makamına getirilen  Güler Koçer, seçim sürecinde tüm engellemelere karşın etkili çalışmış, millet ittifakı il başkanlarıyla uyumlu bir seçim süreci geçirmişti.
Bu süreç içerisinde birçok olumsuzluğu ört bas eden Başkan Koçer, en sonunda seçimin bitmesi ile oturduğu koltuktan ayrıldı.
İKİ GRUBUN KISKACINA ALINDI
Sandıktan çıkan İl Başkanı Metin Ümit Ural milletvekili adaylığı için seçim öncesi istifa etmişti. Bu istifanın ardından il yönetimi kendi arasında Doğan Ateş seçilmiş, ardından da MYK’nın kararı ile eğitimden sorumlu il yönetim kurulu üyesi Sabiha Güler Kocer, atanmıştı. Koçer’in atanmasının ardından yönetim kurulundaki bazı kadın üyeler tarafından ortak WhatsApp grubundan siyasi anlamda tacizlerde bulundukları ortaya çıkmıştı.
İl yönetim kurulu üyelerinin büyük bir bölümü bu atamaya karşı tavır takındı.
Bu arada Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri arifesinde de bu kez, Muharrem Erkek grubu olarak isimlendirilen partililer, il başkanlığı binasının karşısına seçim bürosu açtı.
İki grup arasında kalan CHP Çanakkale İl Başkanı Güler Koçer, tüm dışlanmalara, tüm siyasi karşı koymalara karşın seçimi tamamlamış, partinin oylarını da yükselten ilk kadın İl Başkanı olmuştu.
Koçer’in istifasının ardından şimdi tüm gözler, var olan iki gruba karşı üçüncü bir grubun ortaya çıkıp çıkmayacağı yönünde.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum