Reklam

ÇANAKKALE YEŞİL SANAYİ EKOSİSTEMİ PROJESİ ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİDİ

Sanayide Yeşil Dönüşüm Çağrısı öncesi Kale Grup, İÇDAŞ, Dardanel Önentaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Ezine Gıda İhtisas OSB’den oluşan konsorsiyum üyelerine yönelik Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirliğe Etkileri konulu “Çanakkale Yeşil Sanayi Ekosistemi Projesi Çalıştayı online olarak gerçekleştirildi.

 ÇANAKKALE YEŞİL SANAYİ EKOSİSTEMİ PROJESİ ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİDİ
09 Aralık 2023 - 12:37
Çalıştaya Avrupa Birliği Programları İletişim Stratejisti Eda Zaloğlu, Unicef Türkiye Temsilcisi Bican Altunkesler ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Eroğlu sunumları ile katılırken; Ezine Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü öğrencileri de bu çalıştayı dinleme fırsatı buldular.
Çalıştayda; Avrupa Birliği Programları İletişim Stratejisti Eda Zaloğlu- Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik-Green Deal Örneği ile birlikte Yeşil Dönüşüm AB proje fırsatları konusunda sunum yaparken Unicef Türkiye Temsilcisi Bican Altunkesler Mesleki Eğitimde Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik konusunda sunumunu gerçekleştirdi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Eroğlu ise “Sürdürülebilir Yeşil Dönüşümde Ekoloji Farkındalığının Arttırılması: Üniversiteler ve Yerel Aktörler İşbirliği” isimli Eramus Ka 220 projesi yanı sıra yine Ekokampüs farkındalığı konusunda öğrencisi ile gerçekleştirdiği TÜBİTAK 2209 A projesi hakkında sunum gerçekleştirdi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu verdiği demeçte 8 Aralık 2023 de T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı M. Fatih Kacır’ın çağrı tanıtım töreni öncesi bu çalıştayın konsorsiyum üyelerinin motivasyonunu ve Yeşil Dönüşüm farkındalığını arttırmaya yönelik gerçekleştirildiğini belirtti. Çalıştaya katkı sunan eğitmenlere teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Erenoğlu, Yeşil Dönüşüm ve Dijital Dönüşümün ikiz dönüşüm olarak üniversitemiz bünyesinde de gerçekleştirilmesini hedeflediklerini belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum