Reklam

ÇANAKKALE ULUSLARARASI TATBİKATA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Afet ve acil durumlarda uluslararası ekiplerin birbirleri ile ve ev sahibi ülkeyle birlikte çalışmasını kolaylaştırmak maksadıyla, gerçekleştirilen MED EU MODEX tatbikatı Çanakkale’de yapılıyor.

ÇANAKKALE ULUSLARARASI TATBİKATA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
19 Eylül 2023 - 11:43
Sağlık müdahaleleri, arama ve kurtarma, eğitim ve tecrübe paylaşımının arttırılması amacıyla Azerbaycan, Almanya, Portekiz, Finlandiya, Romanya, Estonya ve Polonya ülkelerinden 170 personel ve 22 araç ile katılım sağlandı. Tatbikat önceden habersiz ve ani bir şekilde yapılırken, birbirinden farklı senaryolarda, hareket kabiliyeti bir anlamda test ediliyor. Çanakkale uluslararası tatbikata ev sahipliği yapıyor.

Afet ve acil durumlarda uluslararası ekiplerin birbirileri ile ve ev sahibi ülkeyle birlikte çalışmasını kolaylaştırmak maksadıyla sağlık müdahaleleri, arama ve kurtarma, tahliye, güvenlik ve trafik, barınma faaliyetleri kapsamında koordinasyonda, eğitim ve tecrübe paylaşımının arttırılması amacıyla Azerbaycan, Almanya, Portekiz, Finlandiya, Romanya, Estonya, Polonya ülkelerinin, 170 personel ve 22 araç ile katılım sağladığı toplam 2.446 personel ve 202 aracın katılımı ile MED EU MODEX 2023 tatbikatı 18 Eylül’de başladı. Tatbikat 22 Eylül’e kadar sürecek olurken, tatbikata Çanakkale ev sahipliği yapıyor.

Altın Yıllar Yaşa Merkezi’inin yanı başındaki alana ve KİPA AVM’nin yanındaki alana kurulan çadırlarda koordinasyon sağlanırken, tatbikat kapsamında müdahaleler de de bulunuluyor. Öğrenildiğine göre önceden haber verilmeden, ihbar neticesinde ve gelişen durumlara göre senaryo kapsamında, hızlı müdahale gerçekleştiriliyor. Çöp-kapan-tutun gibi tatbikatlardan farklı olarak, senaryo gereği acil müdahale ile ekiplerin bir anlamda koordinasyonu, hız ve bilgi-birikimleri de adeta sınavdan geçmiş oluyor.
Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması Başkanlığı’nda, Dünya Sağlık Örgütü, Sağlık Bakanlığı ve AFAD Başkanlığı koordinesinde gerçekleşen tatbikat kapsamında, birbirinden farklı senaryolara Çanakkale’de müdahale edilecek.

Edinilen bilgiye göre tatbikat gerçekleşmesi muhtemel büyük bir depremin ardından, sağlık müdahaleleri başta olmak üzere, koordinasyon ve arama kurtarma operasyonlarını kapsıyor.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum