Reklam

ÇANAKKALE MODEL KENT OLACAK

Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Ebubekir Gizligider ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider öncülüğünde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yeni hizmet binasının temel atma töreni gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen törende konuşma yapan Bakan Yardımcısı Gizligider, yeni proje müjdelerinin yakında duyurulacağını ifade ederken kent tarımına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

ÇANAKKALE MODEL KENT OLACAK
30 Eylül 2023 - 11:58
Temel atma törenine Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, eski Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ, mevcut Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkaslan, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, AK Parti belediye meclis üyeleri, AK Parti teşkilatı katılım sağladı.

“BAŞLASIN ÇANAKKALE YÜZYILI DEDİK”
Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Ebubekir Gizligider; “Pırıl pırıl bir güneş ve biz Türkiye yüzyılını Çanakkale’den başlatırken bir eserle karşınızdayız. Burada 300’den fazla kişinin istihdam edileceği hizmet verilerinin olduğu, harika bir noktada, harika bir lokasyonda hizmetle başlıyoruz. Çanakkale dünyanın ilgisini çeken, yüzyıl önce yedi düvele karşı koyduğumuz, bizim için adeta mübarek topraklardan biri. Dört iklimin yaşandığı, yüzü aşkın ürünün en nitelikli olarak alındığı topraklardan bahsediyoruz. Ormancılık faaliyetinin son derece yoğun olduğu orman alanlarının yüz ölçümünün önemli bir kısmının kapladığı bir şehirden bahsediyoruz. Balıkçılık ve denizin hemen dibinde, Türkiye’deki iki boğazdan birinin kalitesinden bahsediyoruz. Gerçekten yok yok diyebileceğimiz bir şehirden bahsediyoruz. Bize düşen bu niteliği arttırmak, hizmet kalitesini arttırmak ve madem Türkiye yüzyılı dedik, madem başlasın Çanakkale yüzyılı dedik, o zaman bu yüzyıla yaraşır hizmetlerde bulunmak.

“KENT TARIMINA ÇANAKKALE’Yİ DE DAHİL ETTİK”
Kent tarımında da Çanakkale’yi çok önemli bir lokasyon olarak belirledik. Eski ismiyle tarıma dayalı ihtisas OSB’ler, yeni ismiyle Organize Tarım Bölgeleri kapsamında Çanakkale’de de faaliyetimiz devam ediyor. İkincisinin arayışındayız. Jeotermal bir sistemle enerji kaynağının maliyeti son derece düşürmesiyle kent tarımına Çanakkale’yi de dahil ettik. Metropollerde gerek enflasyon sebebi olarak gerek vatandaşımızın çeşitli ürünlere ulaşımı olarak konuştuğumuz ulaşım meselesini bitirmek, metropollerin hemen hinterlandında üretim alanları belirlemek… Bu kapsamda Çanakkale’de bizim belirlediğimiz alanlardan biri.

“ÇANAKKALE’Yİ ADETA A’DAN Z’YE MASAYA YATIRACAĞIZ”
Yorgun domates sendromunu bitirmek istiyoruz. 700 kilometre mesafeyle Antalya’dan yola çıkan domates o kadar çok sallanıyor ki, sofralara inebilecek hali kalmıyor. Artık salça yapmak gerekiyor bu domatesten. Antalya’dan çıkan domatesin İstanbul’a ulaşması 10-12 TL. Bunu bitirmek için, bu lojistik gideri düşürmek için kent tarımı modeline geçiyoruz. Çanakkale sadece İstanbul’un ve Marmara’nın değil, Güney’in de İzmir, bir yandan da kendi cazibesi itibariyle bizim için model kentlerden biri olacak. Çanakkale’ye dair onlarca yeni müjdeyi önümüzdeki zamanda vereceğiz. Bugün biz Ankara’dan önemli bir heyetle geldik. Çanakkale’yi adeta A’dan Z’ye masaya yatıracağız.”

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum