Reklam

ÇANAKKALE DÜNYAYA AÇILIYOR GÖZLER BEYAZPERDEDE OLACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve TRT işbirliğinde hayata geçirilen, Mannu Çanakkale’de animasyon çizgi filmi, 10 Şubat’ta vizyona girecek.

ÇANAKKALE DÜNYAYA AÇILIYOR GÖZLER BEYAZPERDEDE OLACAK
27 Ocak 2023 - 14:54
Film sadece Türkiye’de değil, Avrupa’nın bazı ülkelerinde, Balkan ülkelerinde, Ortadoğu’da ve Latin Amerika ülkelerinde de gösterime girecek. 10 Şubat’ta Çanakkale sınırlarını aşarak, global arenada temsil edilecek ve bir anlamda gündem Çanakkale olacak. Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “10 Şubat’ta tüm Türkiye’de ve dünyanın bir bölümünde gündem Çanakkale olacak” dedi.
Mannu Çanakkale’de, animasyon-çizgi filmi 10 Şubat’ta vizyona girecek. Avustralya’da başlayan hikaye, Çanakkale ‘de sona erecek olurken, hem Çanakkale hem de tarihi alan beyazperdeye yansıyacak. Kurumlar arasında işbirliği neticesinde ortaya çıkan film heyecanla beklenirken, film ile ilgili Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, basın mensuplarına bilgilendirmede bulundu. Başkan Kaşdemir, fikrin Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’ndan çıktığını belirtirken, bilhassa çocuklar için Çanakkale’nin etkin ve verimli tanıtımı sağlanacaktır dedi.
“2023 YILINDA ÇOK ÖNEMLİ ETKİNLİKLER YAPMAYA KARAR VERDİK”
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, basın mensuplarına konu ile ilgili yapmış olduğu değerlendirmede, “ Biz Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümünde, Çanakkale’nin yerinin anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Cumhuriyetimize giden yolun başlangıcının Çanakkale olduğunu düşünüyoruz. Bizde Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığı olarak, 2023 yılında çok önemli etkinlikler yapmaya karar verdik. Özellikle Çanakkale’nin farkındalığını arttırmak için bir takım çalışmalar içinde olduk. Gerçekten, Çanakkale’nin muzaffer ve kahraman komutanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale’de tarih sahnesine çıkmış ve kurtuluşun meşalesini yakmıştır.

“ÇANAKKALE’Yİ EĞLENCELİ BİR ŞEKİLDE ANLATMAYI HEDEFLİYORUZ”
Çok yakın biz zamanda bir animasyon, çizgi filmle birlikte özellikle hedeflemiş olduğumuz çocuklara, Çanakkale’yi, Çanakkale ruhunu değişik bir şekilde, eğlenceli bir şekilde anlatmayı hedefliyoruz.
Mannu Çanakkale’de filmi, Avustralya’dan başlayan bir yolculuğun Çanakkale’de bitişidir. Özellikle bu süre içerisinde, Çanakkale’nin, Çanakkale’deki büyük mücadelenin çocuklara anlatılmasıdır. Bunun eğlenceli bir şekilde yapılması arzu edilmektedir.
“AVRUPA, BALKAN, ORTADOĞU VE LATİN AMERİKA ÜLKELERİNDE VİZYONA GİRECEK”
10 Şubat’ta Mannu Çanakkale’de çizgi animasyon film, he tüm Türkiye’mizde hem de bir takım Avrupa, Balkan, Ortadoğu ve Latin Amerika ülkelerinde vizyona girecek. 10 Şubat’ta tüm Türkiye’de ve dünyanın bir bölümünde gündem Çanakkale olacak.
“HERKESİN BEĞENECEĞİ ÇOK ANLAMLI BİR FİLM ORTAYA ÇIKTI”
Çanakkale ruhunun çocuklara ve gençlere aktarılması, Tarihi Alan Başkanlığı olarak bizim en öncelikle görevlerimizdendir. Mannu Çanakkale isimli bu film hem Alan Başkanlığı’nın hem TRT’nin hem Kültür Turizm Bakanlığı’nın içinde olduğu işbirliği içerisinde oluşmuş, herkesin beğeneceği çok anlamlı bir film ortaya çıktı.
“ÇANAKKALE’NİN GÜNDEM OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”
10 Şubat’ta tüm Türkiye’de ve dünyada Çanakkale’nin gündem olacağını düşünüyoruz, biliyoruz. Bu filmi izleyen her çocuk Çanakkale’ye gelmek isteyecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı’mıza, TRT’ye ve yapımcı firmaya çok teşekkür ediyoruz. Tüm Türkiye’nin evlatlarını Çanakkale’ye davet ediyoruz. Çanakkale ruhunu hissetmeyen hiçbir vatan evladımız kalmasın. Çanakkale’ye olan ilgi son yıllarda oldukça artmaya başladı.
“ÇANAKKALE TÜRKİYE’MİZİN KALBİDİR”
Demek ki Çanakkale ruhu, tüm Türkiye’nin evlatlarının kalbinde var. Her evde mutlaka gündem Çanakkale oluyor ve Çanakkale’ye gitme isteği oluşuyor. Çanakkale Türkiye’mizin kalbidir” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum